Sănătate

Șase transplanturi, realizate cu succes la Institutul de Transplant Renal Cluj

Mai mulți pacienți au beneficiat de o șansă la o viață normală, în urma unor intervenții realizate de medicii clujeni.

Șase transplanturi, realizate cu succes la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj/Foto: Sustineti Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca - Facebook Șase transplanturi, realizate cu succes la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj/Foto: Sustineti Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Medicii clujeni au acordat o șansă la o viață normală pentru șase pacienți, prin realizarea cu succes a șase transplanturi renale. 

 


„Din nou, în podul ICUTR, în duminica Floriilor, au fost făcute încă 6 transplanturi renale în 48 de ore însumând 33 transplanturi renale în 2024 și 2506 transplanturi de la înființarea Centrului de Transplant din Cluj-Napoca. Maratonul de transplanturi renale a fost posibil datorită echipelor de transplant: echipa operatorie coordonată de Conf. Dr. Elec Florin; As.Univ. Dr. Suciu Mihai, Dr. Pop Dan, Dr. Dan Enache, echipele de prelavare: Dr. Moisoiu Tudor, Dr. Corb Doria, Dr. Tomuță Andrei, echipa de terapie intensivă: coordonată de Dr. Șimon Robert, echipa de nefrologie: Dr. Elec Alina, Dr. Muntean Adriana Dr. Georgeta Horgiac și echipa de laborator de imunologie: Dr. Loga Luminița, Dr. Timoce Raluca, Dr. Chiorean Alin, împreună cu asistentele blocului operator, terapie intensivă, laborator imunologie, infirmierele și brancardierii”, au transmis reprezentanții reprezentanții Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj.

Potrivit reprezentanților ICUTR, au fost trei donatori adulți, cu vârste între 36 și 54 de ani din centrele de la Bistrița, Cluj-Napoca și Sibiu.


„Echipa de transplant a ICUTR mulțumește aparținătorilor donatorilor pentru puterea de a trece peste suferința pricinuită de moartea celor dragi și de a accepta donarea ca un gest profund umanitar. Datorită gestului lor au primit o nouă șansă la viață șase pacienți din toată țara: Bihor, Suceava, Caraș-Severin, Arad și Brașov, cu vârsta între 36 și 54 de ani, care făceau dializa de 1-7 ani. Trebuie să menționăm că toate aceste eforturi se fac în condiții cu totul dificile dată fiind situația clădirii în care funcționează ICUTR. Deși ICUTR rămâne liderul național în transplantul renal, obiectivul de investiție Centrul Integrat de Transplant Cluj-Napoca rămâne o investiție potențială pe o listă de așteptare, situație care sperăm că se va schimba cât de curând. Sperăm ca după investiția de 500 milioane de euro pentru un nou Institut Fundeni, Ministerul Sănătății să găsească o sursă de finanțare și pentru investiția în Centrul Integrat de Transplant, pentru ca așa cum recunoștea Ministerul Sănătății ICUTR este o unitate medicală strategică”, au mai transmis reprezentanții ICUTR. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

O nouă șansă la viață. 2.500 de vieți, salvate prin transplant renal la Cluj.

Primul transplant renal la copii din 2024, la Cluj-Napoca! O fetiță de 8 ani a scăpat de dializă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter