Actualitate

Bărbat din Cuzdrioara, amendat pentru că ținea în captivitate un căprior. Animalul, eliberat în habitatul natural.

Un căprior ținut în captivitate de un bărbat din comuna Cuzdrioara a fost eliberat în habitatul natural.

Căprior ținut în captivitate, eliberat în habitatul natural/Foto: IPJ Cluj Căprior ținut în captivitate, eliberat în habitatul natural/Foto: IPJ Cluj

 

 


La finalul săptămânii trecute, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au descoperit, în baza informațiilor de interes operativ, un exemplar de căprior ținut în captivitate, fără drept, în comuna Cuzdrioara, de un tânăr de 27 de ani.

„Astfel, căpriorul a fost ridicat și predat reprezentaților Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Cluj, care au procedat la eliberarea acestuia în habitatul natural”, informează IPJ Cluj. 


Tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei în conformitate cu prevederile Legii vânătorii și protecției fondului cinegetic nr. 407/2006.

CITEȘTE ȘI: 
Pui de căprioară nou-născut, „răpit” de un clujean! Nu a realizat că nu are voie. Organizație: „L-a hrănit cu lapte de vacă!!”

De asemenea, la locuința unui bărbat, de 48 ani, din comuna Cuzdrioara, deținător legal de arme și muniții de vânătoare, polițiștii au constatat că acesta păstra una din armele de vânătoare la o altă adresă decât cea pentru care a fost autorizat.


Pe numele bărbatului a fost întocmit un proces verbal de constatare a contravenției în cuantum de 5.001 lei, pentru nerespectarea condițiilor de păstrare al armelor letale, conform Legii 295/2004, iar ca măsură complementară s-a dispus anularea dreptului de deținere, port și folosire arme.

La imobilul menționat mai sus a fost identificat un alt bărbat, de 55 de ani, deținător legal de arme și muniții letale de vânătoare, care avea asupra sa o armă letală de vânătoare, deținută legal. În acest caz, polițiștii s-au sesizat din oficiu sub aspectul infracțiunii nerepectarea regimului armelor și al munițiilor. Totodată, arma de vânătoare a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Căprioară, surprinsă între blocuri în Florești! „A apărut frumusețea asta între betoanele noastre”

Caz suspect de braconaj la Cluj. Arme de vânătoare folosite ilegal și 8 trofee de animale, găsite la percheziții

abonare newsletter