Actualitate

Orașul în care oamenii mor fără să moară - VIDEO

Un orășel unde moartea nu înseamnă sfârșit. Fenomen inexplicabil: oamenii mor, dar trupurile lor nu se descompun. Mumificate în mod natural, cadavrele sfidează orice explicație științifică, stârnind curiozitatea și uimirea lumii întregi.

Orașul San Bernando din Columbia, unde morții devin mumii. Foto: Colombia Maravillosa Orașul San Bernando din Columbia, unde morții devin mumii. Foto: Colombia Maravillosa

 

 


Nimeni nu poate oferi un răspuns clar la întrebarea cum de se petrece acest miracol. Unii experți caută explicații raționale, analizând condițiile climatice din zonă, în timp ce alții se îndreaptă spre tărâmul spiritualității, invocând motive religioase.

 


Fenomenul a atras atenția turiștilor din toate colțurile lumii, care vin să admire mumifiile expuse într-un muzeu special creat în oraș. Fiecare cadavru mumificat spune o poveste, o viață trăită, o moarte neobișnuită.

În orășelul San Bernando din Columbia, Clovisnerys Bejarano îngenunchează în fața unui sarcofag de sticlă care conține cadavrul mumificat al mamei sale. Femeia a murit la începutul anilor 1990 și a fost exhumată în 2001, dar pare să doarmă, notează virgilio.it.


Un oraș misterios unde moartea nu este sfârșitul: Fenomenul mumiilor

Saturnina Torres de Bejarano este îmbrăcată în aceeași rochie în care a fost înmormântată, ținând în mâini o floare. Ceea ce este uimitor este starea incredibilă de conservare a cadavrului. 

Virgilio.it publică inclusiv imagini VIDEO.


Fiica este convinsă că mumificarea este un dar de la Dumnezeu pentru că mama ei a dus o viață deosebit de virtuoasă. Mulți oameni văd acest lucru ca pe o recompensă divină, dar mulți susțin exact contrariul, că este o pedeapsă.

CITEȘTE ȘI:

Final greu de scris. Un bărbat se pocăiește pe patul de moarte și rezolvă un mister vechi de 24 de ani!

Fenomenul a început în 1963, când a fost descoperit primul corp mumificat în cimitirul local. De atunci, au apărut multe altele într-o stare similară, în așa măsură încât orașul a înființat un muzeu pentru a le expune.


În ciuda numeroaselor studii, cauza exactă a mumificării spontane rămâne o enigmă. Condițiile climatice deosebite ale zonei ar putea avea o influență în obținerea acestui rezultat. 

Enigma mumiilor naturale: Oamenii de știință caută explicații pentru mister

Potrivit antropologului Daniela Betancourt, de la Universitatea Națională din Columbia, umiditatea și vântul fierbinte care suflă în mod constant asupra orașului San Bernardo și a zonei cimitirului ar putea crea un efect care transformă mormintele într-un cuptor natural care deshidratează cadavrele, permițându-le să se conserve perfect și anormal de bine. Totuși, rolul mormintelor pare să fie central, deoarece nu a fost înregistrat niciun caz de mumificare înainte de anii 1960, când cimitirul nu fusese construit. Acesta din urmă se află pe o pantă abruptă cu mult vânt.

Începând cu anii 1980, au fost înregistrate în jur de 50 de mumii pe an, fără distincție de vârstă, sex sau tip de corp. Comunitatea locală alege adesea să nu incinereze corpurile mumificate, preferând să le păstreze ca relicve.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

O mumie egipteană într-un sarcofag pictat, restaurată și expusă la Cluj-Napoca: o istorie de peste 2.000 de ani. VIDEO

O mumie din Egiptul antic în PREMIERĂ la Cluj!

Ultimele Stiri
abonare newsletter