Actualitate

Italia sprijină Clujul pentru titlul de Capitală Culturală Europeană

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/15/ambasador italia mario cospito emil bocm 3 2.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Ambasadorul Italiei la Bucureşti, Mario Cospito dă asigurări că ţara pe care o reprezintă va sprijini Cluj-Napoca pentru obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană.

Primarul Emil Boc s-a întâlnit astăzi la Cluj-Napoca cu ambasadorul Italiei la Bucureşti, Mario Cospito. Au discutat atât chestiuni economice legate de investitorii italieni DeLonghi şi Battistero care vor deschide fabrici în Cluj, cât şi chestiuni culturale, precum candidature municipiului la titlul de Capitală Culturală Europeană. „Pe linia programelor economice am discutat despre investiţiile italiene în Cluj şi am trecut în revistă, evident, DeLonghi, dar şi noua investiţie care se conturează în domeniul cozonacilor, panettone în italiană, o investiţie în valoare de 50 milioane euro. Practic, împreună cu DeLonghi vor avea în jur de 2.000 de locuri de muncă. I-am spus domnului ambasador că la Cluj indiferent de culoarea politică a administraţiei locale şi judeţene, în ceea ce priveşte programele de susţinere a investiţiilor nu există decât o singură voce, vocea de susţinere a investitorilor şi de a îndeplini toate demersurile pentru ca ei să găsească la Cluj mediul prielnic de dezvoltare”, a declarat Emil Boc, la finalul întâlnirii.


În cadrul discuţiilor, primarul a cerut sprijin italienilor în ceea ce priveşte candidatura la titlul de Capitala Culturală Europeană. „I-am solicitat domnului ambasador sprijin pentru ceea ce înseamnă candidatura Clujului pentru capitală culturală europeană şi sperăm ca după ce Italia îşi va desemna oraşul care va avea în 2019 statutul de capitală culturală europeană să stabilim legături rapide cu acel oraş”, a mai spus Emil Boc.

Mario Cospito a declarat că municipiul Cluj-Napoca va avea sprijin în acest sens din partea Italiei. „Sunt sigur că vom avea o colaborare strânsă şi vreau să vă asigur de susţinerea noastră pentru candidatura la titlul de capitală culturală europeană”, a menţionat ambasadorul.


Mario Cospito a mai spus că investitorii italieni sunt pregătiţi să vină în Cluj-Napoca, oraşul fiind unul foarte important pentru investitorii din Italia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter