Actualitate

Bani de la bugetul local pentru Festivalul de Teatru Interferenţe

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/15/opera maghiara _sc_005.jpg" border="0" align="right" />Primăria Cluj-Napoca alocă 250.000 lei pentru Festivalul Internaţional de Teatru Interferenţe, sumă care reprezintă aproximativ 17% din valoarea totală a proiectului. </strong>



Teatrul Maghiar Cluj-Napoca, organizatorul Festivalul Internaţional de Teatru Interferenţe a solicitat Primăriei Cluj-Napoca alocarea sumei de 250.000 lei, bani care vor fi folosiţi pentru cazare şi masă. Pentru alocarea acestor bani, va fi supus votului consilierilor, în cadrul şedinţei de Consiliu Local de marţi, un proiect de hotărâre în acest sens. „Totalul acestor cheltuieli solicitate către Primăria Cluj-Napoca se ridică la 16,66% din valoarea totală a proiectului. În acest an, Festivalul Interferenţe, dedicat culturii teatrale europene, se află la a treia ediţie. Dat fiind importanţa acestui eveniment socio-cultural, propunem alocarea sumei de 250.000 lei de la bugetul local pe 2012”, se arată în proiectul de hotărâre.
În urmă cu câteva săptămâni, primarul Emil Boc a declarat că va aloca exact atâţia bani câţi au solicitat organizatorii.
Festivalul Interferenţe va avea loc în perioada 27 noiembrie – 9 decembrie şi are ca temă relaţia dintre teatru şi muzică. Publicul va avea ocazia să urmărească spectacole din 9 ţări, precum şi din România, dar şi piesele Teatrului Maghiar Cluj. Nu vor lipsi nici evenimentele speciale, precum dialoguri cu creatorii spectacolelor, expoziţii, proiecţii de spectacole şi concerte. G.D.


abonare newsletter