Actualitate

Cum vrea o asociaţie să protejeze natura în Bazinul Fizeşului şi să dezvolte turismul

<p><strong>Asociaţia Ecotransilvania în colaborare cu Asociaţia Ecochoice a lansat astăzi un proiect în valoare de peste 500.000 euro, bani care provin din fonduri europene, prin care ariile naturale protejate din Bazinul Fizeşului vor intra în conservare.</strong></p>

Pe lângă conservarea zonei, beneficiarii proiectului au în plan şi dezvoltarea turismului local. Astfel, în Bazinul Fizeşului s-ar putea dezvolta activităţi turistice precum bird-watching, foarte popular în străinătate, plimbări, trasee, plimbări cu căruţa.

Până în 31 iulie 2014, specialiştii implicaţi în proiect vor realiza un plan de management pentru conservarea zonei, iar ulterior va fi depus spre aprobare la Ministerul Mediului. Dacă va primi aviz favorabil, în zona Bazinul Fizeşului vor fi stabilite reguli clare, precum: cositul ierbii în funcţie de perioada de depunere a ouălor a anumitor specii de păsări, interzicerea tăierii anumitor tufişuri şi copaci, pescuit după anumite reguli.


Ariile protejate care se află în Bazinul Fizeşului sunt: Lacul Ştiucilor, stufărişurile din Sic, Pădurea Ciuaşului şi Valea Legiilor.

abonare newsletter