Actualitate

Cartier de lux fără asfalt, trotuare şi locuri de joacă pentru copii

<p><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/03/bunaziua6.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Locuitorii din cartierul Bună Ziua nu vor doar asfalt pe străzi ci şi parcuri pentru copii, trotuare pe ambele părţi ale arterei principale şi treceri de pietoni în zona staţiilor de autobuz.</strong> </span></p>

 

Autorităţile locale mai au mult de muncă până când vor rezolva toate problemele legate de infrastructură în cartierul Bună Ziua, considerat un cartier de lux în municipiu.


În această toamnă, primarul Emil Boc a inaugurat finalizarea unei părţi a lucrărilor la trotuare şi iluminatul public de pe strada Bună Ziua, însă aceste lucrări reprezintă doar o mică parte din ceea ce îşi doresc clujenii din cartier pentru a avea condiţii de trai decente, demne de renumele unui cartier de lux. Locuitorii sunt în continuare nemulţumiţi şi solicită Primăriei Cluj-Napoca asfaltarea străzilor, crearea de trotuare pe ambele părţi şi treceri de pietoni. Pe o parte a străzii Bună Ziua au fost realizate trotuare, însă pe cealalată parte au fost făcute doar rigole, ceea ce îngreunează circulaţia pietonilor. „S-a schimbat traseul liniei 21, dar pentru a ajunge în staţiile cu direcţia spre oraş trebuie să mergi prin şanţ. Există o soluţie la această problemă? Ar trebui acoperite rigolele cu plăci de beton pentru a le face circulabile. Cel puţin ar trebui impuse treceri de pietoni la staţiile de autobuz”, scrie Vlad, pe site-ul domnuleprimar.ro.


Uliţe în loc de străzi în apropierea unui hotel luxos

Clujenii din Bună Ziua solicită atât asfaltarea arterei principale care dă numele cartierului, cât şi a stăzilor adiacente, cum ar fi Măceşului, aflată în apropierea unui hotel luxos de cinci stele. Oamenii se plâng că strada Măceşului arată ca o uliţă de sat, iar piatra împrăştiată în această toamnă nu a fost spartă astfel că există riscul distrugerii maşinilor. În plus, un capac de canal montat în această toamnă în mijlocul străzii s-a surpat cu tot cu teren. Şansele să se mai facă ceva anul acesta cu privire la această stradă sunt zero.


Emil Boc a declarat în urmă cu aproximativ o lună că investiţia pentru lucrările de modernizare a străzii Măceşului va fi cuprinsă în bugetul local pentru anul 2013, iar strada Bună Ziua va fi asfaltată până la sfârşitul acestui an. Lucrările de asfaltare a străzii Bună Ziua sunt în sarcina Direcţiei Regionale de Drumul şi Poduri, în administrarea căreia se află strada.

Dacă pentru străzile Bună Ziua şi Măceşului sunt speranţe de asfaltare, arterele adiacente nu pot fi nici măcar cuprinse în bugetul pentru anul viitor din cauză că sunt străzi private. Pentru a putea beneficia de lucrări, locuitorii cartierului trebuie să demareze procedurile oficiale necesare pentru trecerea străzilor din domeniul privat în domeniul public. Din cele 19 străzi adiacente arterei Bună Ziua, doar trei sunt ale Primăriei.


Locuitorii din Bună Ziua vor şi parc pentru copii


Primăria Cluj-Napoca nu este asaltată doar cu cereri pentru asfaltare, trotuare şi treceri de pietoni, ci şi cu solicitări pentru crearea unor parcuri de joacă pentru copii. Reprezentanţii autorităţilor locale spun însă că nu pot realiza un parc de joacă pentru că nu dispun de terenul necesar. „În acest moment, Primăria Cluj-Napoca nu are posibilitatea de a amenaja un parc în cartierul Bună Ziua datorită faptului că nu deţinem, în domeniul public, terenul necesar în această zonă pentru a realiza o astfel de amenajare”, au declarat reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei într-un răspuns dat unei solicitări din partea unui clujean.



Citeşte şi:


Asfaltarea străzii Bună Ziua e încurcată de o contestaţie

Străzile adiacente Bună Ziua nu pot fi asfaltate pentru că sunt private

Ultimele Stiri
abonare newsletter