Actualitate

Prin hainele donate, clujenii au ajutat Spitalul Clujana cu 10.000 lei

<p><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/05/container haine folosite _sc_02.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Spitalul Municipal Clujana a primit o donaţie de 10 000 lei din partea Asociaţiei Caritas Eparhial Greco-Catolic Cluj. Banii au fost obţinuţi în urma valorificării hainelor donate de clujeni în cele 60 de containere amplasate în oraş. Banii vor fi folosiţi pentru cumpărarea a două aparate medicale, necesare pentru diagnosticarea precisă a bolnavilor.</strong> </span></p>

 

Secţia de Neurologie a Spitalului Municipal Clujana va fi dotată cu un electroencefalograf şi un electromigraf, aparate necesare pentru diagnosticarea bolnavilor. Banii pentru cumpărarea celor două aparate medicale provin din donaţia de 10.000 lei făcută de Asociaţia Caritas Eparhial Greco-Catolic Cluj. Nicolae Constantea, directorul Spitalului Municipal a afirmat că unitatea sanitară are un electroencefalograf, dar este atât de vechi încât nu se mai poate pune un diagnostic de mare precizie cu acest aparat. Referitor la electromigraf, spitalul nu dispune de un astfel de aparat în momentul de faţă. „Noi nu avem electromigraf şi sunt puţine în oraş. Doar Clinica de Neurologie are unul. Este un aparat cu care se pot diagnostica afecţiuni motorii şi ale muşchilor”, a precizat Constantea.


24.000 lei din valorificarea hainelor donate

Banii au fost donaţi prin programul „Să ajutăm împreună”, un proiect de colectare a hainelor şi încălţămintei uzate, realizat de Asociaţia Caritas, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca. Au fost amplasate aproximativ 60 de containere în tot oraşul şi au fost adunate 120 de tone de îmbrăcăminte de când au fost amplasate, la sfârşitul lunii mai.

Adrian Avram, directorul Asociaţiei Caritas a declarat că hainele uzate au fost valorificate prin vânzarea acestora către firmele de reciclare, astfel că au fost obţinuţi 24.000 lei. Din suma totală, 10.000 lei au fost donaţi Spitalului Municipal, iar 14.000 lei vor fi folosiţi pentru pachete de cadouri destinate persoanelor nevoiaşe.


Doar 10% din hainele donate pot fi folosite

Adrian Avram a subliniat că din cele 120 de tone de haine colectate, doar 10% au putut fi date mai departe, iar restul au fost atât de uzate încât au fost trimise la reciclare. „Fiecare familie îşi face curat în propria ogradă, dar rugămintea noastră este ca fiecare să separe hainele curate de cele murdare, să cele uzate de cele utilizabile, să fie ambalate şi să fie lipite etichete”, a explicat Avram.

Programul de donaţii de haine şi încălţăminte va continua.

Ultimele Stiri
abonare newsletter