Actualitate

Conservarea Sălii Polivalente costă 5 milioane lei şi ar putea fi terminată într-o lună

<p><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/05/polivalenta_sc_02.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Şantierul Sălii Polivalente intră în conservare, iar firma CON-A din Sibiu a fost desemnată să execute lucrările. Aceeaşi firmă a realizat construirea sălii până în stadiul actual.</strong>

Pentru lucrările de conservare va fi realizat un nou contract cu firma CON-A.


Şantierul Sălii Polivalente va intra în conservare până în momentul în care va fi realizată o nouă licitaţie pentru desemnarea firmei care va continua lucrările de construire a acestui obiectiv. Firma CON-A din Sibiu, cea care a câştigat licitaţia iniţială pentru realizarea Sălii Polivalente, a fost desemnată să facă şi lucrările de conservare. „Am avut grijă ca în tot acest demers să ne înarmăm până în dinţi cu prevederi legale”, a subliniat primarul Emil Boc cu privirea la numirea executantului acestor lucrări.


Executarea lucrărilor de către CON-A, recomandată din două surse

Primarul a explicat de ce s-a luat decizia ca firma CON-A să efectueze lucrările de conservare: a fost trimisă o solicitare la Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) prin care s-a solicitat un răspuns cu privire la modul în care vor fi realizate lucrările de conservare: se face licitaţie sau se continuă cu executantul lucrării. De asemenea, a fost solicitată şi opinia unui expert angajat de Primărie. „Am primit răspunsurile oficiale atât de la ANRMAP cât şi de la expertul angajat de Primărie şi care au decis în felul următor: lucrările de conservare vor fi realizate de către executantul iniţial”, a declarat Emil Boc. S-a luat această decizie deoarece executantul iniţial cunoaşte cel mai bine tipul de lucrări necesare pentru evitarea deteriorării şantierului.

Lucrările de conservare sunt permanente

Potrivit primarului, lucrările de conservare nu au un caracter temporar, ci vor fi permanente. „Aceste lucrări de conservare nu se distrug şi rămân definitive, cum ar fi de exemplu acoperişul”, a precizat Boc.


Primele lucrări care vor fi realizate pentru conservare sunt: finalizarea structurii de rezistenţă, învelitoarea şi conectarea drenurilor în Someş pentru a nu mai avea apă în subsolul clădirii. Va urma apoi realizarea acoperişului.

Conducerea Primăriei se aşteaptă la lucrările de conservare să fie terminate în aproximativ 30-40 de zile.


Un nou contract pentru conservare

Emil Boc a afirmat că în cursul zilei de miercuri va fi negociat termenul finalizării lucrărilor şi va fi semnat un nou contract cu CON-A pentru executarea acestor lucrări ale căror costuri se ridică la 5 milioane lei. Banii vor fi plătiţi din valoarea proiectului.

Pentru continuarea realizării Sălii Polivalente, în primăvară va fi realizată o licitaţie la care se va putea înscrie orice firmă.



Citeşte şi:

Un acoperiş permanent va conserva şantierul Sălii Polivalente

Primăria începe pregătirile pentru o nouă licitaţie la Sala Polivalentă

Ultimele Stiri
abonare newsletter