Actualitate

A fost desemnată firma care va construi parkingul de pe Negoiu

<p><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/05/07 parking.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Contractul pentru proiectarea şi construirea parkingului de pe strada Negoiu a fost adjudecat asocierii Construdava – Icco Energ SRL. Odată cu realizarea noului parking, vor fi create 376 locuri noi de parcare în Mănăştur.</strong>

La licitaţia pentru proiectarea şi executarea noului parking de cartier s-au înscris nouă firme, două fiind eliminate din cauză că nu au întrunit condiţiile solicitate. Potrivit primarului Emil Boc, asocierea Construdava – Icco Energ SRL are la dispoziţie doi ani pentru proiectarea şi construirea parkingului care va crea 376 locuri de parcare pentru locuitorii din zonă. Obiectivul va avea demisol, parter şi cinci etaje. „Acest parking nou va decongestiona traficul din zonă care este foarte aglomerat şi îi va ajuta pe clujeni să aibă un loc de parcare”, a precizat Boc.


Valoarea totală a investiţiei este de aproape 6,5 milioane lei.

Negoiu, al cincilea parking de cartier

Parkingul de pe Negoiu va fi al cincilea parking de cartier, după cele de pe strada Primăverii, Aleea Băişoara, strada Mehedinţi şi cel aflat în construcţie pe strada Fabricii.


În anul 2010, a fost dat în folosinţă primul parking de cartier, pe strada Primăverii. Are o capacitate de 461 de locuri şi a costat 17 milioane lei.

A urmat parkingul de pe Aleea Băişoara care a fost construit pe locul unor garaje vechi din tablă şi a fost inaugurat la începutul acestui an, valoarea investiţiei fiind de 4,6 milioane lei. Capacitatea acestuia este de 354 de locuri.


În luna august a acestui an a fost inaugurat parkingul de pe strada Mehedinţi, cu o capacitate de 129 de locuri şi o investiţie de aproximativ 3 milioane lei.

Trei parkinguri în centru

Primul parking suprateran din zona centrală dat în folosinţă a fost cel al Primăriei, de pe strada Moţilor, inaugurat în anul 2007. Pe lângă parkingul public de pe Moţilor, în zona centrală mai există şi parkingul privat din Piaţa Mihai Viteazu. Încă un parking privat funcţionează pe Calea Dorobanţilor.


Primăria are în plan şi realizarea altor parkinguri în centru: unul suprateran în Haşdeu, realizat în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai, unul pe strada Mihail Kogălniceanu, unul pe terenul de sub Piaţa Avram Iancu şi încă un parking pe terenul de pe strada Avram Iancu, de lângă intrarea în Cimitirul Central.

Ultimele Stiri
abonare newsletter