Actualitate

Studenţii cheamă populaţia să doneze sânge pentru spitale

<p><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/06/donaredesange_rl17.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Clujenii sunt aşteptaţi să doneze sânge, în perioada 10-14 decembrie, în cadrul campaniei „Donează sânge! Fii erou!”, organizată în fiecare an de Organizația Studenților Mediciniști (OSM) din Cluj, în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină (CRTS) Cluj. </strong>

Persoanele care doresc să doneze sânge sunt rugate să vină cu buletinul/cartea de identitate între 10-14 decembrie, orele 8.00-12.00, la sediul CRTS, de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 18. Organizatorii speră ca numărul de donatori să se apropie de 600 şi să se recolteze o cantitate de aproximativ 270 litri de sânge, fapt care ar constitui un record la nivel național.

„Deficitul de unităţi de sânge şi preparate din sânge, necesare salvării vieţii unor bolnavi și tratamentului altora, cu care se confruntă clinicile universitare clujene și incapacitatea Centrului Regional de Tranfuzie Sanguină de a face faţă tuturor cererilor care vin din partea unităţilor spitaliceşti clujene a motivat voluntarii Organizației Studenților Mediciniști din Cluj  să ajute Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj să acopere aceste necesităţi”, a declarat Eduard Alexandru Bonci, preşedintele OSM.


Campania „Donează sânge! Fii erou!” a ajuns anul acesta la ediţia a 12-a.

Ultimele Stiri
abonare newsletter