Actualitate

Centrul de urgenţă pentru nevoiaşi de pe strada Dragoş Vodă a devenit funcţional

<p><span style="font-size: small;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong>Centrul de urgenţă construit printr-un proiect cu finanţare europeană pe strada Dragoş Vodă nr. 36 – 38 a devenit funcţional. Valoarea investiţiei este de aproape 630.000 lei la care se adaugă contribuţia Consiliului local Cluj-Napoca de 71.200 lei.  

Persoanele şi familiile beneficiare ale acestui centru vor putea locui în baza unui contract de maxim şase luni. Acestea pot fi: persoane şi familii evacuate din locuinţe naţionalizate sau aflate în alte situaţii care presupun pierderea locuinţei; persoane şi familii care, datorită unor calamităţi naturale (incendii, inundaţii etc) nu au adăpost; tineri care părăsesc sistemul de protecţie şi care nu au spaţiu de locuit (nu au posibilitatea de a-şi plăti chirie, nu sunt angajaţi etc); persoane şi familii victime ale violenţei domestice, până la preluarea în centre specializate şi persoane aflate în alte situaţii care necesită intervenţie de urgenţă şi au nevoie de adăpostire de scurtă durată (1-2 zile).


Cum sunt primiţi solicitanţii în adăpost


Potrivit reprezentanţilor Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, admiterea în centrul social de urgenţă se face în baza actelor de identitate, a dovezii că persoanele nu au cazier judiciar, a adeverinţei medicale care să ateste lipsa afecţiunilor psihice sau a bolilor infecţioase, a altor afecţiuni care necesită îngrijire medicală, precum şi a anchetei sociale efectuate de Serviciul Protecţie Socială care să conţină o evaluare iniţială şi un plan de acţiune cu trimitere la necesitatea asigurării spaţiului de locuit pe o perioadă limitată de timp.

Capacitatea centrului este de 50 de locuri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter