Actualitate

Mănăşturul va avea propriul buget care va fi cheltuit cum vor locuitorii

<p><span style="font-size: small;"> </span></p> <p><strong><span style="font-size: small;"><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/29/blocurilocuintemanasturrp01.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Primăria Cluj-Napoca va derula, anul viitor, un proiect pilot, numit buget participativ, prin care va fi alocat un buget propriu pentru cartierul Mănăştur. Banii vor fi cheltuiţi în funcţie de priorităţile stabilite de cetăţeni.</span></strong></p>

 


Primarul Emil Boc a anunţat, astăzi, demararea unui proiect, în premieră pentru municipiu. „Propunem în 2013, pentru prima dată la buget, ca pentru cartierul Mănăştur să alocăm o sumă de bani pe care o vom stabili la momentul elaborării bugetului, sumă de bani pe care mănăşturenii să decidă cum o cheltuiesc în favoarea cartierului lor”, a declarat Boc.


Banii vor fi cheltuiţi după ce vor avea loc întâlniri ale cetăţenilor din cartier în cadrul cărora se va stabili care sunt priorităţile. „Oamenii se vor întâlni, vor dezbate priorităţile şi vor stabili o listă de priorităţi, iar din acea listă, în funcţie de suma pe care o vom aloca vor şi implementa proiectele”, a menţionat primarul.


Banii vor fi cheltuiţi pentru îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din cartierul Mănăştur.


Emil Boc a mai spus că dacă acest proiect pilot va reuşi va fi pus în aplicare şi în celelalte cartiere ale Clujului.


Ideea realizării bugetului participativ aparţine unor organizaţii nonguvernamentale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter