Actualitate

Numărul copiilor abuzaţi sexual a crescut în 2012

<p><span style="font-size: small;"><strong>Aproape jumătate din cazurile semnalate, anul acesta, la linia de telefon specială a Asociaţiei Telefonul Copilului au fost abuzuri asupra copilului şi violenţă în familie.</strong>


Potrivit statisticilor asociaţiei, cazurile de abuz asupra copilului şi violenţă în familie sesizate la numărul de telefon 116.111 au înregistrat un procentaj de 42,11%.


Faţă de anul 2011, cazurile de abuz sexual asupra copilului şi de trafic de minori au înregistrat o creştere de aproximativ 13%, fiind contabilizate 156 astfel de cazuri. În toate aceste cazuri, agresorii sunt condamnaţi pentru faptele săvârşite.


Tot mai mulţi copii depresivi


Datele centralizate de Asociaţia Telefonul Copilului relevă că în anul 2012 solicitările de consiliere psihologică, în ceea ce priveşte starea accentuată de depresie a copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate au înregistrat o creştere de peste 24%, iar în unele cazuri s-a impus fie instituţionalizarea copiilor, fie plasamentul în familia extinsă.

Cei mai multe cazuri semnalate la linia telefonică specială sunt din judeţele Buzău, Constanţa, Ilfov, Iaşi, Teleorman, Bacău, Giurgiu, Dolj, iar cele mai puţine au fost sesizate din judeţele Harghita, Sălaj, Satu Mare, Alba, Mureş, Caraş-Severin, Bistriţa-Năsăud, Botoşani.


Anul acesta, 40.831 de copii au beneficiat de serviciile asociaţiei, în timp ce anul trecut numărul acestora a fost de 17.925.

Ultimele Stiri
abonare newsletter