Actualitate

Polițiști clujeni puși sub acuzare

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/27/02-politie.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />DGA Cluj a întocmit dosare penale pentru 88 de angajaţi ai Ministerului de Interne.

Serviciul Judeţean Anticorupţie Cluj a făcut cercetări şi a înaintat, în cursul anului trecut, 88 de dosare penale privitoare la angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI).


„Una dintre componentele activităţii Serviciul Judeţean Anticorupţie Cluj în anul 2012 a fost reprezentată de activitatea de combaterea faptelor de corupţie în care au fost implicaţi lucrători ai ministerului din zona de competenţă. Astfel, s-au efectuat cercetări şi au fost înaintate la parchet 88 de lucrări penale, transformate ulterior în dosare penale, 67 dintre acestea fiind din sesizarea proprie a Serviciului Judeţean Anticorupţie Cluj. Ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Cluj au organizat şi au efectuat în baza delegării procurorului competent 5 acţiuni de constatare a infracţiunii flagrante. Ca urmare a activităţilor procedurale întreprinse de poliţia judiciară a Serviciului Judeţean Anticorupţie Cluj procurorii au dispus începerea urmăririi penale în 14 dosare”, se precizează într-un comunicat transmis vineri de Serviciul Judeţean Anticorupţie Cluj al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Potrivit comunicatului, „au fost efectuate cercetări cu privire la 110 persoane, din care 41 personal al MAI”, iar ca urmare a activităţilor procedurale derulate, au fost învinuite 21de persoane, iar 10 dintre acestea provin din minister, una dintre ele fiind cu funcţie de conducere şi nouă cu funcţii de execuţie.


De asemenea, „pentru fapte de corupţie au fost învinuite opt cadre ale ministerului şi două pentru alte fapte, au fost puse sub inculpare 23 persoane, dintre care 9 persoane din minister - una având funcţie de conducere şi opt de execuţie - din care şapte pentru fapte de corupţie”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter