Actualitate

Colegiul Medicilor Iaşi s-a autosesizat în cazul femeii moarte după o operaţie de mărire a sânilor

<p><strong>Colegiul Medicilor Iaşi s-a autosesizat în cazul femeii care a murit sâmbătă dimineaţă, în urma unei intervenţii chirurgicale pentru mărirea sânilor, făcută la o clinică privată din municipiu, preşedintele Colegiului, Vasile Astărăstoae, calificând cazul drept "bizar" şi "ciudat". </strong>

Preşedintele Colegiului Medicilor Iaşi, Vasile Astărăstoae, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că instituţia pe care o conduce s-a autosesizat în cazul femeii care a murit în spital, în urma intervenţiei chirurgicale pentru mărirea sânilor, ancheta fiind făcută de către Comisia de Disciplină a CM.
"Se va analiza atitudinea medicilor în fiecare etapă. Trebuie stabilit în ce măsură intervenţia chirurgicală are legătură cu decesul. Oricum, cazul este unul bizar şi curios. Înrăutăţirea stării de sănătate s-a produs din senin, la mai multe ore după intervenţie", a precizat Vasile Astărăstoae.
El a spus că se aşteaptă şi efectuarea necropsiei, care ar putea aduce clarificări asupra cazului, precizând, totodată, că ancheta Colegiului Medicilor ar putea dura între două săptămâni şi două-trei luni.
Pe de altă parte, Poliţia Iaşi a deschis dosar penal în acest caz, pentru moarte suspectă.

Medicul Lucian Popa, cel care a efectuat joi intervenţia chirurgicală în cazul femeii, a spus că implantul mamar a fost făcut în urmă doi ani, iar în această săptămână i s-a efectuat o intervenţie de corectare a implanturilor puse. "Implantul mamar l-am efectuat în urmă cu aproximativ doi ani. La puţin timp a apărut şi o sarcină, fapt care nu era indicat la momentul respectiv", a declarat medicul Lucian Popa, care a precizat că tânăra nu era însărcinată în momentul operaţiei făcute joi.

Femeia care a decedat era soţia lui Belgian Tănase, fratele lui Cosmos Tănase, liderul unui cunoscut clan interlop ieşean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter