Actualitate

VEZI ce spune Biserica Greco-Catolică despre demisia Papei

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/12/pflucian.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Conducerea Bisericii Greco-Catolice îi îndeamnă pe credincioşi să îşi aplece fruntea şi inima cu respect şi admiraţie în faţa gestului Papei Benedict al XVI-lea de a renunţa la ministerul de Episcop al Romei.


Lucian Cardinal Mureşan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică a transmis un mesaj prin care îşi arată surprinderea faţă de anunţul făcut ieri de Papa Benedict al XVI-lea.


Pe de altă parte, Arhiepiscopul Major spune că „Papa Benedict, printr-un gest de curaj și responsabilitate, ne face dovada că este profund conștient de limitele persoanei umane, ne demonstrează prin umilință adevărata măreție a omului care cunoaște timpurile în care trăiește Biserica, ne face să înțelegem care trebuie să fie atitudinea fiecăruia în fața puterii, ne demonstrează încă o dată cât de măreț a fost Isus pe cruce”. Lucian Cardinal Mureşan îi îndeamnă pe credincioşi să îşi aplece frunțile și inimile cu respect și admirație și să îl însoţească cu rugăciune, devotament și iubire.


Citeşte şi:


Papa Benedict al XVI-lea a luat decizia de a demisiona în secret, după vizita în Mexic şi Cuba

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter