Actualitate

AVOCAT, condamnat la trei ani de ÎNCHISOARE pentru că a pretins 15.000 euro

<p><strong>Un avocat din Baroul Bucureşti a fost condamnat la trei ani de detenţie pentru că, între altele, a pretins 15.000 de euro - din care a primit 4.500 - de la ruda unui traficant de droguri, pentru a interveni pe lângă magistraţi să obţină eliberarea din arest a acestuia.

Prin decizia penală 419, din 6 februarie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât condamnarea inculpatului Cătălin Vasileţeanu, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, la pedeapsa de trei ani închisoare în regim de detenţie, pentru comiterea a patru infracţiuni de trafic de influenţă.


Instanţa supremă i-a interzis inculpatului, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi cel de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. De asemenea, instanţa a interzis inculpatului, timp de şapte ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Potrivit rechizitoriului, în cursul lunii noiembrie 2009, inculpatul Vasilăţeanu Cătălin, în calitate de avocat în cadrul Baroului Bucureşti, a pretins de la ruda unui inculpat judecat în stare de arest preventiv pentru trafic de droguri, denunţător în cauză, suma de 15.000 euro pentru a interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea respectivului dosar şi pentru a-i determina să dispună punerea în libertate a denunţătorului. Din suma pretinsă, în perioada noiembrie 2009 - ianuarie 2010, a primit de la ruda denunţătorului 4.500 euro.


În vederea restituirii sumelor de bani primite, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui apartament aparţinând inculpatului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter