Actualitate

Clujeancă bolnavă de gripă. Vezi ce virus circulă în Cluj!

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/19/salonpacientibolnavipatspitalclinicachirurgie3rp06.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />În ultima săptămână, s-a mai înregistrat un caz de gripă, la o femeie de 41 de ani, nevaccinată antigripal. Luna trecută, un bărbat bolnav de gripă a decedat din cauza complicaţiilor. </strong></p>

În acest sezon, în judeţul Cluj au fost contabilizate 8 cazuri de gripă, din care 7 cu virus gripal tip AH1pdm09 şi 1 caz cu virus gripal tip B. Toate virusurile se regăsesc în tulpinile aflate în structura vaccinului antigripal pentru sezonul 2012 – 2013.


Cel mai recent caz de gripă a fost înregistrat în săptămâna 11-17 februarie, caz care este confirmat cu laboratorul cu virus gripal tip AH1pdm09. „Pacienta în vârstă de 41 ani, nevaccinată antigripal este în tratament ambulatoriu, clinic evoluţie favorabilă”, a declarat Dorina Duma, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj.

Activitatea gripală este de intensitate joasă

Conform conducerii DSP Cluj, activitatea gripală se caracterizează prin evoluţie cu intensitate joasă, cu cazuri sporadice, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute fiind mai crescută decât în săptămâna precedentă, dar încadrându-se în intervalul aşteptat. Cazurile de gripă evoluează atât în formă uşoară cât şi medie, preponderent la persoane neprotejate cu vaccin antigripal.


 


 


Citeşte şi:

Gripa începe să facă victime: s-a înregistrat primul deces din Cluj, în acest sezon


Epidemie de GRIPĂ la Cluj - Oricând e posibil

 



 

Ultimele Stiri
abonare newsletter