Actualitate

Mărţişor special: labradorul Astor ajută copiii cu probleme de sănătate mintală

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/28/06 terapie caine _sc_03.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />10 copii cu probleme de sănătate mintală care provin din medii dezavantajate socio-economic vor beneficia de 10 şedinţe de terapie asistată de câine cu ajutorul terapeutei Lavinia Chereji şi labradorul său, Astor.

Asociația Minte Forte din Cluj-Napoca anunță lansarea celei de-a doua ediții a proiectului „Terapie asistată de animale pentru copii”. Cu o primă ediție de succes încheiată în 2012, proiectul oferă câte 10 ședințe de terapie asistată de câine unui număr de 10 copii cu probleme de sănătate mintală provenind din medii dezavantajate socio-economic.


Terapeuta Lavinia Chereji și labradorul Astor îi vor ajuta pe copii să își îmbunătățească aptitudinile sociale, starea emoțională și stima de sine. Selecția copiilor a fost realizată cu sprijinul Clinicii de Psihiatrie Infantilă Cluj-Napoca și al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Cluj

Proiectul se va desfășura în perioada 1 martie – 30 septembrie 2013.


Asociația Minte Forte, fondată in 2010, este o organizație non-profit dedicată promovării sănătății mintale pozitive prin inițiative educative adresate publicului larg, suport asigurat persoanelor cu probleme de sănătate mintală și prin proiecte de dezvoltare personală.


Citeşte şi:


Astor, căţelul care tratează vârstnici şi copii



Ultimele Stiri
abonare newsletter