Actualitate

Medicii îl ameninţă pe Ponta că au ajuns la limita răbdării

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/28/medici.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Conducerea Colegiului Medicilor din România (CMR) solicită Guvernului să găsească banii necesari pentru majorarea salariilor rezidenţilor pentru a evita demisiile în bloc din sistemul sanitar.

Reprezentanţii medicilor din toată ţara îi cer primului-ministru, Victor Ponta să rezolve problemele din sănătate şi să prezinte o strategie coerentă a sistemului de sănătate, o strategie care să arate preocupare pentru cei care îl ţin în viaţa în condiţii dificile. „Ne bucuram şi vă felicităm că aţi găsit la bugetul Sănătăţii un miliard de euro pentru a plăti arieratele către firmele de medicamente, însă nu înţelegem de ce nu pot fi găsite doar 40 milioane de euro pentru a fi crescute veniturile rezidenţilor”, a declarat Vasile Astărăstoae, preşedintele CMR. El a adăugat că au solicitat prin Rezoluţia Adunării Generale a CMR creşterea în cursul acestui an a salariilor rezidenţilor, care, efectiv, nu pot supravieţui dintr-un salariu de mai puţin de 200 de euro. „Ne-aţi şi ni s-a răspuns că nu se poate acum”, a menţionat Astărăstoae.


Potrivit conducerii CMR, din 2007 şi până în prezent şi-au dat demisia din sistemul de sănătate peste 14.000 de medici care au ales să plece peste graniţele ţării. Pentru pregătirea acestora statul român a investit peste 3,5 miliarde de euro. „Câţi medici ar trebui, domnule Prim-ministru, să îşi dea demisia, astfel încât să fiţi impresionat?”, a spus preşedintele CMR.

Vasile Astărăstoae a declarat că medicii nu au vrut să tensioneze climatul social din perioada alegerilor şi nu au dus la îndeplinire măsura demisiilor în bloc din sistemul de sănătate. „Dar, să nu credeţi că acest lucru înseamnă că medicii vor oferi la infinit dovezi de bună creştere determinate numai şi numai de respectul faţă de pacienţii lor”, a conchis conducerea CMR.

Ultimele Stiri
abonare newsletter