Actualitate

Ultima victimă a accidentului de elicopter din Mureș a fost găsită

Ultima victimă a accidentului de elicopter de la Tăureni, judeţul Mureş a fost găsită în lac, marţi dimineaţă, de către scafandri, la aproximativ zece metri distanţă de elicopter.

Ultima victimă a accidentului de elicopter din Mureș a fost găsită Ultima victimă a accidentului de elicopter din Mureș a fost găsită

Porivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, Mihai Gagyi , ultima victimă a accidentului a fost găsit, marţi, în jurul orei 8.10. Victima este un om de afaceri german. Căutarea lui a fost întreruptă în cursul nopţii din ordinul prefectului de Mureş, Corneliu Grosu, din motive de securitate pentru scafandri, fiind reluată marţi dimineaţă.

Scafandrii ISU Mureş, dar şi alte persoane, au reluat, marţi dimineaţă, căutarea ultimei victime a accidentului de elicopter de la Tăureni, în care şi-au pierdut viaţa cinci persoane, între care şi proprietarul aparatului de zbor, omul de afaceri Sorin Ţerbea. Acţiunea a fost îngreunată de mâlul din zona în care s-a prăbuşit elicopterul.


Reprezentanţii Prefecturii Mureş spuneau că accidentul aviatic a avut loc imediat după ce aparatul de zbor s-a ridicat la o altitudine de peste 100 de metri, însă din motive necunoscute încă, s-a prăbuşit în lacul din localitatea Tăureni.

La bordul elicopterului se aflau omul de afaceri Sorin Ţerbea, pilotul, o angajată a acestuia şi o familie germană, formată din soţ, soţie şi fiu adult -


Câţiva localnici au sărit imediat în ajutorul victimelor reuşind să o salveze pe angajata lui Ţerbea, după care echipajele de intervenţie au scos din apă patru cadavre - cel al omului de afaceri Sorin Ţerbea, al pilotului, al femeii germane şi al fiului acesteia.

"Vorbim despre o încercare de decolare nereuşită, asta spun cei care au văzut accidentul, însă la o altitudine de 100-150 de metri aeronava a luat o poziţie nefirească şi s-a îndreptat spre lac. Câţiva localnici au sărit repede în apă şi au reuşit să salveze o femeie. Am văzut la faţa locului patru cadavre, doi cetăţeni germani, omul de afaceri Ţerbea şi pilotul. Mai avem în apă o persoană. (...) Am cercetat cu scafandrii, dar din cauza mâlului nu am mai putut să căutăm", a declarat în curusl nopţii prefectul judeţului Mureş, Corneliu Grosu, potrivit Mediafax.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter