Actualitate

Filiala ICR din Cluj se închide!

Filialele Institutului Cultural Român (ICR) din provinciile istorice ale României - un proiect iniţiat anul trecut de fosta conducere a ICR - îşi încetează activitatea miercuri, decizia fiind luată de Comitetul Director al instituţiei în urma unei analize a impactului acţiunilor derulate de acestea.

Potrivit Mediafax, în urma unei analize a impactului acţiunilor derulate de filialele din ţară ale Institutului Cultural Român, în raport cu misiunea institutului, cu priorităţile actuale şi cu resursele disponibile, Comitetul Director al ICR a decis încheierea acestui "program-pilot". În consecinţă, începând cu 31 iulie, filialele ICR din ţară îşi vor înceta activitatea.

Filialele din ţară ale ICR au fost deschise în cooperare cu primăriile şi consiliile judeţene respective. Fiecare dintre filiale a fost condusă de un director şi un director adjunct, desemnaţi de Institutul Cultural Român. Directoratul era asistat de 3-5 referenţi.


Filiala de la Cluj-Napoca a fost deschisă în luna februarie şi a avut-o ca director pe Irina Petraş, iar directorul adjunct a fost Pompei Cocean.

Conducerea Institutului Cultural Român s-a schimbat pe 25 iunie, odată cu numirea lui Lilian Zamfiroiu în funcţia de preşedinte al instituţiei.


În prezent, reţeaua institutelor culturale româneşti din străinătate cuprinde 17 institute - Berlin, Bruxelles, Chişinău, Istanbul, Lisabona, Londra, Madrid, New York, Paris, Praga, Roma, Stockholm, Tel Aviv, Varşovia, Veneţia, Viena şi Budapesta, care a primit, în decembrie 2007, o extensie la Seghedin.

Ultimele Stiri
abonare newsletter