Actualitate

Minerii din Apuseni cer ajutorul europarlamentarului Renate Weber

Minerii din Apuseni cer într-o scrisoare deschisă adresată europarlamentarului Renate Weber ajutor pentru repornirea mineritului. "Nu aveţi niciun drept să ne lăsaţi fără locuri de muncă, într-o zonă în care mineritul este ocupaţia tradiţională de mii de ani!", îi transmit oamenii europarlamentarului PNL care este unul dintre cei mai înverşunaţi opozanţi ai proiectului.

"Demnitatea de miner ne-a impiedicat de multe ori să ne strigăm durerea, însă acum nu mai putem rabda: ne-am săturat de ipocrizia celor care pretind că ne salvează din colţurile cele mai îndepărtate ale României şi ale Europei, fără să ştie măcar să găsească pe hartă Roşia Montană", susţin minerii în scrisoare.

Weber trebuie să suțină proiectului de exploatare, deoarece este în joc viața oamenilor din zonă. “Nu vă mai jucați cu soarta noastră și a copiilor nostri. Nu aveti niciun drept să ne lăsați fără locuri de muncă, într-o zonă în care mineritul este ocupația tradițională de mii de ani! Vrem locuri de muncă în minerit și suntem mai aproape ca niciodată de a le avea”, spun minerii.


Oamenii îi cer europarlamentarului să depăşească perioada în care conducea Fundaţia Soros (cunoscută și sub denumirea de Fundația pentru o Societate Deschisă), finanţată de omul de afaceri George Soros şi să vadă interesul întregii ţări. "De fapt, dvs protestaţi DOAR împotriva proiectului minier de la Roşia Montană şi, aşa cum spuneţi, v-aţi pronunţat cu consecvenţă împotriva lui. Oare are legatură cu faptul ca aţi condus Fundaţia Soros România exact în perioada 2006-2007, de cand v-aţi declarat opoziţia? Dar acum, cel puţin oficial, nu mai reprezentaţi Fundaţia Soros, deci interesele ţării şi ale românilor ar trebui sa fie pe primul plan! Cu tot respectul, cand aţi venit ultima oară la Roşia Montană? Cu siguranţă, la inaugurarea sediului Fundaţiei Soros din Roşia Montană - poate multă lume nici nu ştie ca Fundaţia Soros are un sediu în Roşia Montană, dintre toate comunele din România! Ce a făcut Fundaţia Soros pentru localnicii de la Roşia Montană?!?", o întreabă reprezentanţii Sindicatului Viitorul Mineritului pe Weber.

Citeşte scrisoare integral în ataşament.


 
 

abonare newsletter