Actualitate

Fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, trimis în judecată în dosarul "Case pentru generali"

Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu, în prezent senator PNL, a fost trimis în judecată de procuroriii anticorupţie în dosarul "Case pentru generali". Dobriţoiu este acuzat de abuz în serviciu şi fals intelectual.

Senatorul PNL face parte dintr-un lot de 11 persoane, printre care un comandor şi 7 generali de armată, care au deţinut funcţii de conducere în Ministerul Apărării pentru care DNA a decis trimiterea în judecată în legătură cu achiziţionarea, în condiţii nelegale, a unor locuinţe de serviciu la preţ subvenţionat, se arată într-un comunicat remis presei.

Alături de el au mai fost trimişi în judecată, printre alţii, Traian Pigui, general de brigadă în rezervă, şef al Direcţiei Domenii şi Infrastructuri din MApN (la data faptelor), Floarea Şerban, general maior în rezervă, şef al Direcţiei Legislaţie şi Asistenţă Juridică din MApN (la data faptelor), Francisc Radici, general maior în rezervă, Constantin Năstase, general maior în rezervă, Sergiu Medar şi comandorul în rezervă Gheorghe Gonciaruc.


Conform rechizitoriului, în perioada 1999-2005, Traian Pigui, în calitate de şef al Direcţiei Domenii şi Infrastructuri din Ministerul Apărării Naţionale, s-a implicat în atribuirea, în condiţii nelegale, a unor locuinţe de serviciu, (dintre care unele preluate de la RAPPS), pentru a fi cumpărate la preţ subvenţionat, de către cadrele militare cu funcţii de conducere din MApN.

Traian Pigui a întocmit, în mod nelegal, adrese de repartiţie a unor locuinţe de serviciu şi a acordat avize de repartizare ce nu erau în concordanţă cu legea, dar prin documentele astfel întocmite, i-a indus în eroare pe membrii comisiilor de auditare formate în vederea vânzării în regim subvenţionat a acestor locuinţe, se arată în rechizitoriul procurorilor.


Prin urmare, membrii comisiilor respective au întocmit, în fals, mai multe documente oficiale, în baza cărora s-au vîndut locuinţele în regim subvenţionat, inculpaţilor Şerban Floarea, Radici Francisc, Năstase Constantin, Medar Sergiu Tudor, Rotaru Gheorghe.

Prejudiciul este de 1.207.670 lei (compus din 1.095.682,56 lei, care reprezintă prejudiciul suferit de Ministerul Apărării Naţionale ca urmare a vânzării la un preţ diminuat faţă de valoarea de inventar, a fiecărei locuinţe, la care se adăugă suma de 111.988 lei, care reprezintă contravaloarea chiriei plătită de Ministerul Apărării Naţionale unei părţi vătămate, începînd din luna ianuarie 2005 pînă la zi).


Dosarul a fost înaintat spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

abonare newsletter