Actualitate

ACCIDENT GRAV la Iaşi: 11 MORȚI, loviți de tren

11 persoane au murit după ce maşina în care se aflau a fost lovită de un tren, la o trecere la nivel cu calea ferată.

UPDATE - Toți cei 11 pasageri ai mașinii au murit, medicii nereușind să-i salveze pe cei doi răniți, un copil de 14 ani și un tânăr de 26.

 


Nouă persoane au murit, iar alte două au fost rănite grav, duminică după-amiază, după ce maşina în care se aflau a fost lovită de un tren, la o trecere la nivel cu calea ferată de la marginea municipiului Iaşi.

Cele două persoane rănite grav în accidentul produs, duminică, în judeţul Iaşi, un copil de 14 ani şi un tânăr de 26 de ani, au politraumatisme şi hemoragii, prognosticul în cazul acestora fiind rezervat, a declarat Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi.


Potrivit medicului-şef al UPU-SMURD Iaşi, cei doi răniţi au fost transportaţi cu un elicopter SMURD la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, starea acestora fiind critică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Victimele au fost transportate cu elicopterul SMURD la spital. Este vorba despre un copil şi un adult. Ambii au politraumatisme şi hemoragii. Pacienţii au fost intubaţi şi sunt ventilaţi mecanic. Pacienţii sunt în stare critică, iar prognosticul este rezervat", a declarat Diana Cimpoeşu.


De asemenea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Iaşi, Alexandru Chelaru, a afirmat că şoferul autoturismului Volkswagen Sharan nu a respectat semnificaţia indicatorului STOP de la trecerea la nivel cu calea ferată.

"În faţa autoturismului lovit de tren a trecut o altă maşină. Şoferul nu s-a asigurat la trecerea respectivă", a afirmat Chelaru.


Între cele nouă persoane decedate se află şi un copil de trei ani, fratele minorului rănit grav în accident.

Cele 11 persoane din autovehiculul lovit de tren se întoarceau de la cules struguri.


Nouă persoane au murit, iar alte două au fost rănite, duminică după-amiază, după ce autoturismul în care se aflau a fost lovit de un tren, la o trecere la nivel cu calea ferată de la marginea municipiului Iaşi, în zona societăţii Antibiotice.

Autoturismul a fost lovit în plin şi târât pe o distanţă de câteva sute de metri de trenul Regiotrans care circula pe ruta Iaşi-Dorohoi.

Autoturismul în care se aflau cei 11 este un Volkswagen Sharan şi are o capacitate de şapte locuri.

La ora transmiterii acestei ştiri, circulaţia feroviară în zonă este blocată.

Un alt accident feroviar grav a avut loc în judeţul Iaşi în august 2009, când un microbuz al firmei Valcris Trans SRL Iaşi, care transporta 16 pasageri pe ruta Scânteia-Iaşi, a fost lovit în plin pe o trecere de cale ferată, de trenul accelerat Iaşi-Braşov.

În urma accidentului, 14 persoane, între care şi şoferul, au decedat, iar alte două persoane au fost rănite.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Rutiere Iaşi, accidentul s-a produs din cauza şoferului microbuzului, care nu a respectat semnalele luminoase şi indicatoarele de la trecerea de cale ferată. Microbuzul a fost lovit în plin şi a rămas lipit de locomotivă, fiind târât pe o distanţă de aproximativ 500 de metri.

abonare newsletter