Actualitate

Locuitorii din Apuseni către Antonescu: Nu aveţi dreptul să ne condamnaţi la moarte!

„Suntem profund dezamăgiţi de declaraţia dumneavoastră, „în nume personal”, care ne anunţă practic că trebuie să ne luăm adio de la speranţa de a avea locuri de muncă! Puteţi să traiţi cu moartea Roşiei Montane pe conştiinţă?... Nu avem nicio şansă la viitor aici, dacă Piaţa Universităţii face legea în Apuseni! Iar dvs. nu veniţi cu nicio strategie pentru dezvoltarea acestei zone, condamnându-ne la săracie, şomaj şi disperare!”, îi transmit lui Crin Antonescu reprezentanţii Sindicatului „Viitorul Mineritului”.

Locuitorii din Apuseni doresc începerea proiectului de exploatare minieră de la Rosia Montană Locuitorii din Apuseni doresc începerea proiectului de exploatare minieră de la Rosia Montană

Oamenii acuză din nou că declaraţiile sale sunt făcute fără a cunoaşte situaţia locuitorilor din Apuseni.

„Noi, cei 100.000 de oameni din Apuseni, care am susţinut în ultimii zece ani mineritul la Roşia şi care i-am votat pe membrii Parlamentului şi așteptam de la ei hotărâri care să ne facă viaţa mai bună, ce ar trebui să facem? De ce noi nu contăm, ci contează doar cele câteva mii, total neinformaţi despre ce înseamnă proiectul minier, şi care nu au fost nici măcar o singură dată la Roşia Montană, dar spun că se opun locurilor noastre de muncă? Să vină la Roşia Montană să vadă cum trăim noi aici! Veniţi si dvs aici să vedeţi cum trăim noi şi cât de greu este fără loc de muncă!”, îi răspund oamenii preşedintelui Senatului.


 

abonare newsletter