Actualitate

PROTESTE la Roşia Montană: Minerii cer să discute cu liderii grupurilor parlamentare sau cu reprezentanţi ai Guvernului

Un număr de 22 de mineri aflaţi în galeria Cătălina-Monuleşti de la Roşia Montană se află în a cincea zi de proteste, ceilalţi 11 în a treia zi, ei declarându-se şi duminică decişi să nu renunţe până când nu vor discuta cu liderii grupurilor parlamentare sau cu reprezentanţi ai Guvernului.

Liderul Sindicatului "Viitorul Mineritului" din Roşia Montană, Cristian Albu, a declarat, duminică, că a coborât, în aceeaşi zi, în subteran, pentru a încerca din nou să-i convingă pe minerii aflaţi în galeria Cătălina-Monuleşti de la Roşia Montană să renunţe la protest, dar nu a reuşit.

Albu a spus că minerii sunt decişi să nu iasă la suprafaţă până când nu vor discuta cu liderii grupurilor parlamentare sau cu reprezentanţi ai Guvernului.


"Oamenii sunt decişi să continue, nu vor să iasă din subteran pentru că li se pare că subiectul Roşia Montană este tratat cu indiferenţă de politicieni", a afirmat Albu.

O echipă medicală a evaluat, şi duminică, starea de sănătate a protestatarilor, stabilind că nu există probleme deosebite.


"Ne îngrijorează igiena personală a oamenilor, încercăm să le asigurăm apă ca să se spele", a adăugat liderul Sindicatului "Viitorul Mineritului" din Roşia Montană.

Potrivit acestuia, în paralel cu protestul din subteran al minerilor, la gura minei stau zilnic aproximativ 300 de oameni, în semn de solidaritate cu ortacii.

abonare newsletter