Actualitate

Preşedintele Băsescu a participat, la Ţebea, la comemorarea a 141 de ani de la moartea lui Avram Iancu

Preşedintele Băsescu a asistat, duminică, laŢebea, judeţul Hunedoara, la comemorarea a 141 de ani de la moartea lui Avram Iancu, înmormântat în cimitirul din localitate. El a fost însoţit de soţia sa, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, şi ministrul de Externe, Titus Corlăţean. La ceremonie au participat peste 5.000 de persoane.

Preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa au ajuns duminică dimineaţa, la Serbările naţionale "Ţebea" 2013, dedicate memoriei lui Avram Iancu. Şeful statului a fost întâmpinat de Garda de onoare, care i-a prezentat onorul, conform Mediafax.

Manifestările care marchează comemorarea a 141 de ani de la moartea lui Avram Iancu au început,  la ora 11:00, cu o defilare a vânătorilor de munte, onorul militar fiind dat de preşedintele Traian Băsescu.


După defilare a avut loc ceremonia religioasă, în cimitirul din localitatea Ţebea, la care au asistat circa cinci mii de persoane. Slujba religioasă a fost oficiată de mitropolitul Sibiului, IPS Laurenţiu Streza.

La eveniment au participat, pe lângă preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, preşedintele PDL, Vasile Blaga şi parlamentari democrat-liberali.


După ceremonie au avut loc discursuri, depuneri de coroane la mormântul lui Avram Iancu, apoi un spectacol de muzică populară.

Serbările Naţionale de la Ţebea au loc la mormântul Crăişorului Munţilor.

Etichete: traian basescu
abonare newsletter