Actualitate

Poliţiştii clujeni au confiscat sute de produse de panificaţie şi patiserie după mai multe nereguli

Poliţiştii clujeni au continuat activităţile de prevenire şi combatere a ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie, în cadrul acţiunii demarate în 1 septembrie la nivel naţional.

În perioada 21 – 26 septembrie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au efectuat 155 controale la societăţi comerciale şi persoane fizice, fiind verificate şi 581 mijloace de transport.

A fost constatată o infracţiune la legea pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. Poliţiştii au aplicat 222 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate se ridică la 126.450 lei, iar valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării este de 4.658 lei.


Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia-Turzii efectuează verificări privind  administratorul unei societăţi din comuna Luna, judeţul Cluj, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. Din primele cercetări reiese că administratorul nu a virat la bugetul consolidat al statului, în termenul legal, contribuţiile cu reţinere la sursă reţinute de la angajaţi. Prejudiciul cauzat este de 6236 lei, nerecuperat.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au efectuat un control la o societate cu sediul în comuna Chinteni, judeţul Cluj, cu punct de lucru în municipiul Cluj-Napoca, ocazie cu care s-a constatat că se comercializau produse de panificaţie şi patiserie fără documente justificative a provenienţei acestora. În urma verificărilor efectuate, administratorul societăţii a fost sancţionat cu amendă 20.000 lei şi confiscarea unei cantităţi de 425 produse de panificaţie şi patiserie, în valoare de 1.400 lei.

abonare newsletter