Actualitate

Spiriduşii Moşului ajung şi la micuţii din centrul de Protecţia Copilului

25 de copii cu vârste cuprinse între 8 şi 11 ani vor vizita vineri, 6 decembrie 2013, micuţii din centrul de Protecţie a Copilului, în cadrul proiectului "Adoptă un Prieten de Crăciun".

Copii de la Fundaţia Creştină de Ajutorare, beneficiari ai proiectului de mentorat "Mari şi Mici, Mari Amici", vor merge cu daruri de la Moş Crăciun, special confecţionate pentru micuţii de la la Complexul de Servicii destinat Protecţiei Copilului.

De unde această idee?

Potrivit Lacrimei Andreica, PR manager la Fundaţia Creştină de Ajutorare, ideea evenimentului, aflat anul acesta la a doua ediţie, a venit de la faptul că micuţii de la la Complexul de Servicii destinat Protecţiei Copilului au nevoie de bucurii şi dragoste, mai ales în această perioadă a anului, ei provenind din familii defavorizate.  


“Proiectul se află la a doua ediţie. Anul trecut am ajuns la un centru de plasament pentru vârsnici. Ideea ne-a venit de la faptul că aceşti copii, venind din medii defavorizate, din familii monoparentale, cred că ei sunt cei mai nefericiţi. Noi vrem să vadă că a avea un acoperiş deasupra capului şi sănătate înseamnă ca eşti un om bogat. Prin această acţiune ei vor vizualiza mult mai bine nevoile altora, şi astfel pe lângă faptul că vor ajuta, vor şi conştientiza cât sunt de norocoşi.Lait motivul a fost desigur implicarea civică, să-ţi pese de celalalt.” a declarat Lacrima Andreica, PR manager la Fundaţia Creştină de Ajutorare.

Ei au realizat alături de  voluntarii lor, câte o cizmuliţă din material, pe care au croit-o, au cusut-o, au decorat-o şi pentru care au fost la cumpărături de cadouri pentru viitorii lor prieteni din Complex. În cadrul evenimentului de mâine, copiii vor înmâna personal câte unui copil din Complex, câte o cizmuliţă de cadouri si vor petrece timp alaturi de prietenul "adoptat" construind atmosfera Crăciunului aşa cum cei mai mulţi dintre noi o cunoaştem: cu colinde, poveste "la gura sobei", râsete şi bucurie.


Sărbătoarea Crăcinului este un prilej de bucurie atât pentru cei mari cât şi pentru cei mai mici. Ideea de a primi cadouri şi de a fi în preajma celor dragi nu trebuie să-i ocolească nici pe copiii din centrele de plasament. În acest sens Fundaţia Creştină de Ajutorare a iniţiat un proiect, în perioada noiembrie-decembrie, prin care copiii au avut ca şi tema, implicarea civică. Banii pentru achiziţionarea cadourilor vin din fonduri dar şi de la sponsorii străini cu care colaborează fundaţia.

Articol scris de Andrada Meseşan.

abonare newsletter