Actualitate

Aura Ion nu trebuia să facă parte din echipa de recoltare de organe

Studenta voluntară Aura Ion nu ar fi trebuit să facă parte din echipa de recoltare de organe, susţine şeful echipei de transplant renal de la Institutul Fundeni din Capitală.

Potrivit  spus Prof. dr. Ioanel Sinescu, seful Clinicii de Chirurgie Urologica, Dializa si Transplant Renal Fundeni, o echipă de recoltare de rinichi e formată doar din medici şi asistente motiv pentru care studenta nu trebuia să facă parte din echipa de recoltare. Aceasta s-a aflat în avion doar pentru că ea s-a oferit voluntară, pentru a învăţa cât mai mult.

"La studentii la medicina, programul de pregatire nu permite o astfel de activitate. Transplanturile de organe sunt supraspecializari in cadrul specializarilor de care depind organele transplantate", a spus Prof. dr. Ioanel Sinescu, seful Clinicii de Chirurgie Urologica, Dializa si Transplant Renal Fundeni, relatează Realitatea.net


Imediat după accident, coordonatorii echipei de transplant hepatic, cât şi şefii spitalului sau ai Agenţiei Naţionale de Transplant, nu au spus dacă tânăra ar fi trebuit sau nu să fie în avionul respectiv, dacă se fac asigurări în astfel de cazuri sau dacă se dau declaraţii pe propria răspundere.

"Studenta cu pricina a dovedit dorinta de cunoastere si de pregatire profesionala cat mai amanuntita si voluntariatul asta al tinerilor dornici sa faca din profesie o cariera si sa salveze vieti a dus o in acel loc, in acel moment", spune Carmen Orban, purtător de cuvânt al Spitalului Fundeni.

Etichete: aura ion
Ultimele Stiri
abonare newsletter