Actualitate

Finanţarea burselor de merit de către Stat, obligatorie prin Constituţie

Comisia pentru revizuirea Constituţiei a introdus marți, 04 februarue 2014, în textul legii fundamentale, prevederi referitoare la acordarea burselor de merit, nu doar a celor sociale, proiect redactat şi susţinut de Tineretului Democrat Liberal (TDL).

După ce, la jumătatea anului trecut, PSD a votat împotriva introducerii burselor de merit în proiectul ce vizează modificarea Constituției, pledând doar pentru burse sociale, la presiunile TDL amendamentul a fost acceptat, transmit aceştia într-un comunicat remis presei.

“Cu această reușită, în continuare, Partidul Democrat Liberal va susţine ideea includerii în legea fundamentală finanţarea Educației cu minimum 5% din Produsul Intern Brut. Acest lucru va fi făcut în cadrul dezbaterilor privind modificarea Constituţiei, dar și separat, prin intermediul unei campanii în care PDL strânge semnături pentru alocarea a 5% din PIB sistemului de educație românesc. Atât PDL, cât și TDL, consideră că măsura aceasta poate întări sistemul de învățământ, fiind o investiție pentru o economie mai puternică, astfel reducându-se asistența socială şi creându-se oportunități de a munci”, afimă TDL Cluj în comunicatul de presă.

abonare newsletter