Actualitate

PREDICĂ HALUCINANTĂ ţinută de stareţul Mănăstirii Petru-Vodă: "WWW înseamnă 666"

Părintele Hariton Negru, stareţul Mănăstirii Petru-Vodă, vorbeşte într-o predică postată pe site-ul lăcaşului despre preţul plătit Satanei de fiecare persoană care accesează Internetul: "a scrie "www", care într-o anume numerologie înseamnă 666, a face acest compromis pentru a cunoaşte un lucru sau altul sau pentru înlesnirea comunicării, nu este oare un gest potrivnic sfintei cruci?", spus părintele.

PREDICĂ HALUCINANTĂ ţinută de stareţul Mănăstirii Petru-Vodă: "WWW înseamnă 666" PREDICĂ HALUCINANTĂ ţinută de stareţul Mănăstirii Petru-Vodă: "WWW înseamnă 666"

"Gestul pare insignifiant, dar el e făcut de toţi oamenii care intra pe internet. Nu este oare un gest potrivnic sfintei cruci, pe care credinciosul o face înaintea oricărui lucru bun, sau înainte de intrarea în sfânta biserică? A intra pe internet cere acest mic obol satanei, a scrie numărul numelui fiarei, spre a intra în capiştea virtuală a ei. Acest compromis pus ca obligaţie socială este o sfidare a sfinţeniei sufletului creştin, şi totuşi, având credinţa că harul lui Dumnezeu îl va feri de înţepătura scorpiei şi de veninul aspidei, creştinul nu consideră că săvârşeşte o impietate tipărind numărul de intrare pe internet, şi nici nu i se socoteşte lepădare, de ce? - pentru că nu se identifică pe sine cu acel număr", scrie pe site-ul mănăstirii într-o postare în care este abordată din nou problema paşapoartelor biometrice şi "lepădarea de Hristos".

Mănăstirea Petru Vodă, ctitorită de părintele Justin Parvu, este vocea cea mai reprezentativă pentru ortodocşii tradiţionalişti români, care se declară antiecumenisti şi se află în prima linie a mişcării împotriva paşapoartelor biometrice considerând că este vorba de acceptarea numărului Fiarei, 666, "o lepădare de Hristos" şi un prim pas către controlul total al persoanelor, scrie hotnews.ro.


Mănăstirea s-a implicat masiv în dezbaterile legate de paşapoartele biometrice. Monahul Filotheu Bălan, prezentat drept purtător de cuvânt al stareţului de la acea vreme Justin Pirvu (unul dintre cei mai influenţi monahi ortodocşi, decedat în 2013), a participat la o dezbatere în Parlament pe această temă şi a avut în permanenţă poziţii extrem de dure la adresa influenţei occidentale în România.

abonare newsletter