Actualitate

FOTO - Echipa Transilvania 4 Africa a ajuns la destinație

Echipa Transilvania 4 Africa formată din șapte ardeleni a ajuns la destinație, în Bamako, și au împărțit deja pachetele cu ajutoarele donate de susținători comunităților din Africa de Vest.

Echipa este formată din 7 tineri din diferite părți ale Transilvaniei (Cluj-Napoca, Zalău, Satu-Mare, Sighetul Marmației,) a ajuns la destinație, în localitatea Banjul , duminică 16 februarie 2014, după ce au parcurs 9.000 km  în raliul caritabil care a plecat de la Cluj-Napoca pe data de 23 ianuarie.

 ”Gps-ul imi arata ca mai avem 10 km… dar acesti 10 km s-au scurs foarte incet, cred ca au fost cei mai lungi 10 km din viata noastra. Mai avem 200 metrii!!! Urmatoarea strada la dreapta si trebuie sa vedem Finish-ul!!! …si surpriza, facem la dreapta si nu ne asteapta nimeni, nu vedem nimic care sa aiba legatura cu raliul nostru, defapt am ajuns in parcarea unui hotel. Nu am gresit aprope deloc in atatea zile, am gasit aproape fiecare punct din itinerar, oare tocmai acum nu ne iese? Era clar ca nu puteam sa gresim fiindca si la motociclisti si la estonieni gps-ul indica la fel. Am lasat hartile si calculatorul si am intrebat, repede am fost dirijati inapoi pe strada principala si de acolo la nici 100 metrii am observat MARELE FINISH!!!! Am fost atat de entuziasmati incat am uitat sa facem o poza de grup cu motociclistii sub arcada. Noroc ca nu am uitat sa ne facem macar noua niste poze…”, au scris concurenți clujeni pe blogul Expediție.


Aceștia au împățit luni pachetele cu ajutoarele donate de susținători comunităților din Africa de Vest. Au oferit copiilor africani calculatoare, componente IT, haine si alte lucruri de care duc lipsa in aceste locuri.

”Prima locatie a fost o scoala cu peste 1000 de elevi intr-o suburbie a  orasului Banjul. Am reusit sa aranjam o clasa cu calculatoare, domna directoare a fost foarte emotionata de gestul nostru. (…) A doua oprire a fost la facultatea de drept din Banjul. Am fost surprinsi sa aflam ca toata facultatea avea in dotare doua laptopuri si un calculator. Cu siguranta multi studenti o sa se bucure de ajutoarele adese de noi. (…) Pentru a treia locatie am ales o scoala cu 900 de elevi situata la 50-60 km de Banjul. Am ajuns la locatie candva dupamasa, dar elevii inca ne asteptau cu sufletul la gura. Erau foarte curiosi sa vada ce ajutoare am adus. Baietii au incins un meci de fotbal purtand cu mandrie echipamentul nou primit. Copiii ne-au ajutat sa cantam si imnul CFR-ului (...) Ultima donatie, echipamentele stomatologice  au ajuns la un stomatolog din Banjul. A fost o zi foarte lunga si grea dar a meritat. Multumim tuturor partenerilor si sponzorilor nostri, fara ajutorul lor nu am fi reusit sa ducem la bun sfarsit acest proiect”, relatează membrii echipei Transilvania 4 Africa pe blog.

abonare newsletter