Actualitate

Daniel Dăianu a fost numit la ASF în locul lui Dan Radu Rușanu

Autoritatea de Supraveghere Financiară l-a numit marți, 24 februarie 2014, pe prim-vicepreședinte ASF Daniel Dăianu în funcția de președinte interimar al instituției.

Numirea a fost făcută după ce președintele ASF Dan Radu Rușanu a fost reținut de DNA, timp de 24 de ore, pentru favorizare a infractorului şi influenţare a declaraţiilor, în dosarul "Carpatica".

ASF a afirmat că a luat act de decizia DNA de reținere a lui Dan Radu Rușanu, președinte ASF însă nu dorește să o comenteze. Reprezentanții instituției l-au numit președinte intermiar pe Daniel Dăianu.


”Autoritatea de Supraveghere Financiară luat act de decizia DNA de reținere a domnului Dan Radu Rușanu, Președinte ASF. Precizăm că nu interpretăm și nu comentăm în vreun fel decizia DNA, instituție a statului român care are datoria să își îndeplinească atribuțiile integral. În următoarea perioadă, atribuțiile domnului Dan Radu Rușanu vor fi preluate de către domnul Daniel Dăianu – Prim-vicepreședinte ASF”, au transmis reprezentanții ASF.

Vă reamintin că preşedintele ASF, Dan Radu Ruşanu, a fost reţinut pentru 24 de ore marţi, 25 februarie 2014, pentru favorizare a infractorului şi influenţare a declaraţiilor, în dosarul "Carpatica", procurorii DNA urmând să ceară Tribunalului Bucureşti arestarea lui preventivă pentru 30 de zile.

abonare newsletter