Actualitate

Angajații de la Sticla Turda cer premierului Victor Ponta ajutor pentru salvarea fabricii

300 de angajați ai Sticla Turda i-au trimis primului ministru Victor Ponta, prin intermediul senatorului Alexandru Cordoș, un memoriu princ care ii cer acestuia să ajute la salvarea fabricii.

Alexandru Cordoş i-a înmânat premierului Victor Ponta o scrisoare a angajaților în care aceștia cer anularea datoriilor istorice ale fabricii, în schimb, Sticla ar ceda statului, respectiv autorităților locale, o parte din terenul și clădirile pe care le deține, potrivit Turdanews.ro.

Recent prefectul de Cluj a organizat o întâlnire la sediul Agenţiei Naţionale de Administrare Financiară din Bucureşti în legătură cu situaţia deosebită în care se află SC Sticla Turda SA, implicit şi cei 300 de angajaţi ai acestei societăţi.


În urma discuţiilor s-a ajuns la concluzia că soluţia cea mai avantajoasă pentru SC Sticla Turda SA este darea în plată a unor imobile către diverse instituţii publice (Consiliul Judeţean Cluj, Consiliul Local Turda etc), urmând ca partea de producţie să fie evaluată şi scoasă la vânzare către potenţiali investitori.

abonare newsletter