Actualitate

Mama Yanninei Oltean: „Fata mea are patru facultăţi şi nu a băut niciodată alcool, nu ştiu ce s-a întâmplat”

Mama Yanninei Oltean a venit de la Deva pentru a-şi susţine fiica care în aceste momente se află la audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. Tânăra a provocat un accident de circulaţie pe Calea Moţilor în noaptea de miercuri spre joi după o urmărire ca în filme. Fiind testată cu aparatul etilotest, s-a constatat că aceasta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Voi sunteţi oameni? Ce aveţi cu bietul copil? Oricui i se poate întâmpla. Este o fată olimpică, are patru facultăţi şi masterate. Eu l-am sunat pe avocatul Peter Eckstein Kovacs pentru că suntem prieteni să-i fie alături. Nu credeam vreodată că va fi nevoie să apelez la serviciile dumnealui pentru o asemenea tragedie. De ce se face atât de mult scandal pe acest accident dacă cel mai grav dintre răniţi are o fractură la mână? S-a scris în presă despre ea numai porcării. Aseară a venit o prietenă de-a ei din Londra. Nu ştiu ce s-a întâmplat pentru că ea nu a băut niciodată”, a precizat mama Yanninei Oltean, care a plecat de la Judecătoria Cluj-Napoca într-un BMW alb cu numere de Cluj.

„O femeie de 29 de ani din municipiul Deva, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Moţilor, din Cluj-Napoca, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autoturism care circula din sensul opus. Anterior accidentului, în Piaţa Unirii, conducătoarea autoturismului nu s-a conformat semnalelor de oprire efectuate de poliţişti, motiv pentru care echipajul de poliţie a trecut la urmărirea acestuia”, au declarat reprezentanţii IPJ Cluj.


După ce i-au fost puse cătuşele, tânăra le-a spus poliţiştilor că nu îi va dezamăgi dacă dau ceva pe ea. „Îți promit că în viața mea nu voi conduce. Uită-te la mine, te rog. Te rog frumos, uita-te la mine o secundă. Dă un leu pe mine, te rog frumos, în lumea asta. Îți voi promite că nu te voi dezamăgi. Te rog frumos, spune-mi numele tău de familie”, spunea tânăra, fără a primi vreo reacție din partea polițistului.

Cine e avocatul tinerei

Péter Eckstein-Kovács este un om politic de etnie maghiară din România, de profesie avocat, membru al Uniunii Democrate Maghiare din România. Între 1990-1992 a fost deputat UDMR de Cluj, iar între 1992-1996 consilier local în municipiul Cluj-Napoca, în timpul primului mandat de primar al lui Gheorghe Funar.


Între 1996-2008 a fost senator de Cluj din partea UDMR.

În perioada 1 februarie 1999 - noiembrie 2000 a fost de asemenea membru al Guvernului României, cu portofoliul de ministru delegat pentru minorități naționale în cabinetele Vasile și Isărescu.


În 6 ianuarie 2009 Traian Băsescu, președintele României, a creat postul de consilier prezidențial pe tema minorităților naționale și l-a numit pe Péter Eckstein-Kovács în această funcție. În data de 1 septembrie 2011 Eckstein-Kovács și-a dat demisia din funcția de consilier prezidențial ca urmare a unui diferend de opinie ivit între el și președintele Băsescu pe tema proiectului minier de la Roșia Montană.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter