Actualitate

Vreme frumoasă în Transilvania, în următoarele două săptămâni

Temperaturile în Transilvania vor fi apropiate de cele normale pentru luna martie cu medii între 8 la 13 grade ziua şi -3 grade şi -1 grad noaptea, potrivit estimării realizate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru intervalul 10 - 23 martie.

Vreme frumoasă  în Transilvania, în următoarele două săptămâni Vreme frumoasă în Transilvania, în următoarele două săptămâni

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Transilvania


Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru luna martie. Astfel, media temperaturilor maxime pe întreg intervalul de prognoză se va situa în ecartul 8 la 13 grade, parcurgând succesiv faze de creştere sau de scădere de la o zi la alta. În schimb, media temperaturilor nocturne va fi permanent negativă, putând coborî în nopţile mai reci sub -5 grade în prima săptămână, iar ulterior aceasta se va situa între -3 grade şi -1 grad.

Vor cădea ploi slabe, izolat la începutul intervalului şi din nou, zilnic, la nivel local, după data de 15 martie, cu o probabilitate ceva mai mare ca în intervalele 16-17 martie şi 19-23 martie să fie şi ploi moderate cantitativ. Trecător, vor fi posibile şi precipitaţii mixte.


Vremea la munte

Pe tot parcursul intervalului de prognoză se vor înregistra temperaturi apropiate de normalul climatologic al perioadei. Astfel, în prima săptămână media maximelor se va situa în ecartul 1...6 grade, iar a minimelor între -7 şi -4 grade, iar pentru cea de-a doua săptămână sunt de aşteptat, în medie, valori de 1...4 grade ziua şi de -5 la -2 grade noaptea.

Probabilitatea pentru precipitaţii mixte va fi mai mare după data de 15 martie.

abonare newsletter