Actualitate

Aproximativ 800 de sindicalişti protestează la Guvern pentru rezolvarea problemelor din energie

Aproximativ 800 de persoane, din toate sindicatele din industrie, protestează, joi, la sediul Guvernului, cerând soluţionarea urgenţă a OUG privind producerea energiei din surse regenerabile, oprirea suprataxării energiei electrice şi liberalizarea rapidă a preţului la gaze naturale.

Protestatarii afişează bannere cu mesaje precum "Milioane de români aduc prosperitate mafiei din energie" şi "Guvernanţi, nu sărăciţi poporul!". Totodată, ei strigă "Solidaritate", fluieră şi flutură steaguri cu numele federaţiilor sindicale pe care le reprezintă.

Peste 150 de sindicalişti ai federaţiilor din industrie s-au adunat şi miercuri în Capitală şi au pichetat sediul Curţii Constituţionale.


Sindicaliştii Cartel Alfa şi cei ai federaţiilor membre din industrie au anunţat marţi protestele, spunând că vor să solicite premierului să convoace de urgenţă o şedinţă comună cu toţi factorii implicaţi, pentru a stabili modificările legislative referitoare la regimul energiei regenerabile şi liberalizarea preţului la gaze şi energie.

Potrivit sindicaliştilor, lipsa de acţiune a Guvernului duce la pierderi deosebit de mari prin închiderea sau restrângerea activităţilor sectoarelor de producţie industrială, care vor avea ca efect pierderea a mii de locuri de muncă.


Protestele au fost anunţate de preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Solidaritatea Metal, Gheorghe Sora.

"Dacă cele două acţiuni anunţate pentru zilele de miercuri şi joi nu-şi vor atinge scopul, calendarul protestelor va continua şi în următoarele săptămâni", a spus Gheorghe Sora.

abonare newsletter