Actualitate
Fany atacă jurnaliştii: “În goana după senzaţional şi pentru susţinerea luptei politice, deformaţi realitatea”
Reprezentanţii firmei Fany au atacat, prin intermediul unui comunicat de presă, jurnaliştii, acuzându-i că prezintă deformat realitatea “în scopul susţinerii luptei politice și a goanei după senzaţional şi audiență”.
“Suntem conștienți de faptul că activitatea SC Fany SRL este un subiect de interes în actuala perioadă, dar având în vedere informațiile difuzate în presă în ultima săptămână precum și pozițiile exprimate de reprezentanți ai unor autorități publice cu privire la activitatea prezentă și viitoare a firmei, vom lămuriri pe această cale unele aspecte prezentate deformat”, se arată în comunicatul de presă al firmei.
Astfel, potrivit documentului citat, reprezentanţii firmei arată că hotărârea pronunțată la data de 25 noiembrie 2013 de Tribunalul Cluj avea caracter executoriu de la momentul pronunțării sale.
“Această hotărâre judecătorească și-a produs efectele în data de 25 noiembrie 2013, efecte ce au constat în afișarea programului județean de transport în aplicația electronică gestionată de Centrul Național de Management al Societății Informaționale. Prin urmare, casarea acestei hotărâri judecătorești la data de 28 februarie nu poate influența efectele deja produse, nu poate afecta legalitatea procedurii de atribuire și a actelor administrative ulterioare”, declară aceştia.
Mai mult, reprezentanţii Fany spun că acțiunea în contencios administrativ promovată de Prefectul Județului Cluj împotriva hotărârii de Consiliu Judeţean privind atribuirea licenţelor pentru traseele cuprinse în programul de transport public de persoane prin curse regulate în trafic judeţean pe anii 2014 – 2019 nu poate produce, în mod obiectiv, niciun efect suspensiv. “Actul administrativ atacat și-a produs efectele, în temeiul său fiind emise licențe de traseu în favoarea mai multor operatori”, arată Fany.
Firma a ţinut să sublinieze faptul că nu doar SC Fany SRL a beneficiat de hotărârea de Consiliu Judeţean Cluj și că acest act administrativ privește toate traseele din județ, nu numai cele din zona metropolitană.
”Prin urmare, în măsura în care acțiunea promovată de Prefectul Județului Cluj împotriva HCJ Cluj nr. 424/2013 ar determina automat suspendarea/anularea licențelor de traseu, astfel cum se susține, această măsură ar afecta toți operatorii și ar paraliza complet serviciul de transport public de persoane la nivelul județului Cluj”, se mai arată în documentul citat.
“Atribuirea licenţelor pentru traseele cuprinse în programul de transport public de persoane prin curse regulate în trafic judeţean pe anii 2014 – 2019 în sistem individual și nu pe grupe a fost prejudiciabilă pentru noi. SC Fany SRL a demarat procedura de contestare a HCJ Cluj nr. 424/2013 la data de 23 ianuarie 2014, soluționarea cauzei făcând în prezent obiectul unui dosar aflat pe rolul Tribunalului Cluj”, mai spun aceştia.
În final, se arată faptul că nu există nicio hotărâre judecătorească prin care să se fi anulat procedurile de atribuire a traseului interjudețean Cluj-Napoca – Baia Mare.
“Este adevărat că aceste proceduri, derulate în anii 2011 și 2013, au fost atacate în contencios administrativ de trei operatori de transport nemulțumiți de rezultate dar, până în prezent, nu există o hotărâre judecătorească prin care procedurile și rezultatele să fi fost anulate”, au conchis reprezentanţii Fany.
Magistraţii Curţii de Apel Cluj au respins, vineri, recursul omului de afaceri Ştefan Cadar, patronul Fany, împotriva încheierii Tribunalului Cluj prin care s-a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. De asemenea, Curtea de Apel Cluj, a respins şi recursul DNA împotriva măsurii arestului la domiciliu faţă de Olezia Cadar.
Potrivit procurorilor DNA, Daniela Dobrilă, director la Direcţia Licenţe din cadrul Autorității Rutiere Române (ARR) Bucureşti, a primit mită de la patronii firmei FANY SRL pentru sprijinul promis în câștigarea licitației, diverse bunuri şi bani: un autoturism, un televizor, boxe, suma de 10.000 lei, un mp3 player şi mai multe obiecte de îmbrăcăminte (valoarea totală fiind de 12.000 euro).