Actualitate

David Ciceo a participat la conferinţa “Passenger Terminal 2014” din Barcelona

David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, a participat în perioada 25-27 martie, la Barcelona, la conferinţa “Passenger Terminal 2014”, ocazie cu care a susţinut o prezentare în cadrul secţiunii dedicate Securităţii, controlului frontierei şi facilităţilor aeroportuare.

“În cadrul prezentării, au fost descrise metode de simulare pentru aeroporturi cu aplicabilitate la aeroportul clujean şi accent asupra fluxurilor din cadrul terminalelor aeroportuare deoarece se consideră că acestea reprezintă cele mai importante surse de blocaje în fluxul pasagerilor prin aeroport. Conform legislaţiei europene în vigoare, echipamentele de screening pentru geluri, lichide şi aerosoli trebuie introduse în 2014, iar fără resursele necesare şi îmbunătăţirea procesului de luare a deciziilor colaborative, congestia din cadrul terminalelor va creşte. Pentru a determina cantitatea corespunzătoare de echipamente de securitate, de proceduri şi reguli operaţionale optime care vor permite existenţa unui flux de pasageri fără blocaje la Aeroportul Internaţional Cluj, a fost dezvoltat un model de simulare de eveniment folosind un software specializat”, transmit reprezentanţii Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj.

Metodele de simulare prezentate pot fi folosite de către aeroporturile regionale pentru îmbunătăţirea activităţii lor şi pentru creşterea eficienţei prin acordarea unor servicii net superioare pasagerilor care le tranzitează.


Conferinţa Passenger Terminal s-a impus ca fiind una dintre cele mai apreciate conferinţe aeroportuare din lume. Liderii din industria aviaţiei au ocazia să împărtăşească inovaţii, cunoştinţe şi perspective proprii în cadrul unei game largi şi diversificate de sesiuni ale conferinţei.

abonare newsletter