Actualitate

Traian Băsescu critică faptul că s-au oprit lucrările la Autostrada Transilvania

Preşedintele Traian Băsescu a criticat, duminică, la o dezbatere organizată de Fundaţia Mişcarea Populară, faptul că au fost oprite lucrări la autostrăzi şi "nu s-a pus nimic în locul lor", el adăugând: "S-au oprit lucrări şi nu se găseşte contractul Bechtel. Se ascunde bine contractul Bechtel".

Băsescu critică faptul că s-au oprit lucrări la autostrăzi Băsescu critică faptul că s-au oprit lucrări la autostrăzi

Preşedintele a spus că din 2012, luna mai, de când acest Guvern se află la putere, nu a semnat niciun nou contract, nu a organizat nicio nouă licitaţie pentru noi proiecte.

"Singurele contracte care s-au semnat au fost cele licitate în timpul Guvernului Boc şi care au fost în instanţă şi, odată pronunţările făcute, s-au mai semnat, anul acesta, nişte contracte. S-au oprit lucrări, fie la Autostrada Transilvania, fie la tronsonul Nădlac - Arad, dar nu s-a pus nimic în locul lor. Sigur, s-au oprit lucrări şi nu se găseşte contractul Bechtel. Se ascunde bine contractul Bechtel, însă asta este ceea ce ne lipseşte: capacitatea de a genera proiecte, când avem banii puşi pe masă de Uniunea Europeană, iar lipsa de capacitate de a genera proiecte nu face decât să adâncească acel deficit de la fondul de pensii, pentru că a utiliza banii europeni înseamnă a crea locuri de muncă", a spus preşedintele, potrivit Mediafax.


Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a declarat, pe 1 aprilie, întrebat dacă a găsit contractul încheiat cu compania americană Bechtel, că documentul este căutat de Parchet "de vreo şase luni". "E o întrebare la care am mai răspuns, mai răspund de câte ori este nevoie, îl caută Parchetul de vreo şase luni", a spus Şova, într-o conferinţă de presă.

Şova declara în noiembrie, în calitate de ministru delegat pentru Proiecte de Infrastructură, că nu a căutat niciodată contractul cu Bechtel, ci l-a cerut Ministerului Transporturilor, şi că nu are informaţii dacă documentul a fost găsit, dar constructorul american a promis să trimită o copie legalizată.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter