Actualitate

147.000 euro din fonduri europene pentru Cluj Capitală Europeană a Tineretului

Două proiecte care vor începe anul acesta au obţinut finanţare europeană: „Academia de Voluntariat” şi „Bugetul Participativ pentru Tineret”.

Proiectele „Academia de Voluntariat” şi „Bugetul Participativ pentru Tineret” sunt desfăşurate în cadrul iniţiativei Youth@Cluj-Napoca 2015 - Capitală Europeană a Tineretului şi vor începe în acest an, fiind finanţate din Fondul ONG al Granturilor Mecanismului Spaţiului Economic European (cunoscut şi ca Fondul Norvegian) şi cofinanţate de Consiliul Local Cluj-Napoca. Valoarea totală a celor două proiecte este de 110.000 euro. Din bugetul local vor fi alocaţi 9.500 euro pentru bugetul participativ şi 4.300 pentru „Academia de Voluntariat”. În acest sens, în şedinţa de Consiliu Local de astăzi, vor fi supuse votului consilierilor, două proiecte de hotărâre.  

„Dorim să avem un echilibru de 15/85 în ceea ce priveşte valoarea totală a contribuţiilor locale şi cea a contribuţiilor externe (din afara comunităţii) pentru proiectele Capitalei Europene a Tineretului”, a declarat Andras Farkas, director executiv al Federaţiei Share şi responsabil pentru atragerea de surse de finanţare pentru Iniţiativa Youth@Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeană a Tineretului. “Acest program de tineret atrage resurse în economia locală şi regională, oferă oportunităţi pentru turismul local şi regional. Şi, desigur, investeşte în activităţi care sporesc implicarea tinerilor în comunitate", a conchis directorul executiv al federaţiei. 


Cele două proiecte, „Academia de Voluntariat” şi „Bugetul Participativ pentru Tineret”, vor fi implementate încă din acest an. „Acestea sunt doar două dintre proiectele la care Federaţia lucrează în vederea anului 2015. În acest an pregătitor, atenţia noastră se îndreaptă către acele activităţi care să ne ofere posibilitatea formării unei echipe cât mai largi necesare pentru gestionarea tuturor proiectelor prevăzute în strategia noastră”, a declarat Vlad Pop, preşedintele Federaţiei SHARE, asociaţia care gestionează implementarea proiectului Cluj-Napoca 2015 - Capitală Europeană a Tineretului. 

Cluj-Napoca a devenit oficial Capitală Europeană a Tineretului vineri seara când a fost semnat, la Bruxelles, acordul oficial cu Forumul European de Tineret asupra titlului de Capitală Europeană a Tineretului. Momentul a avut loc în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Forumului European de Tineret, organismul suprem de reprezentare a sectorului de tineret la nivel european. Acordul a fost semnat de primarul Emil Boc şi secretarul general al Forumului European de Tineret, Giuseppe Porcaro. 


Cluj-Napoca va fi în 2015 a şaptea Capitală Europeană de Tineret, după Rotterdam (Olanda), Torino (Italia), Antwerpen (Belgia), Braga (Portugalia), Maribor (Slovenia) şi Salonic (Grecia). 

Ultimele Stiri
abonare newsletter