Actualitate

Primăria, obligată să plătească peste 9.000 lei unui șofer care și-a rupt mașina în gropile de pe străzi

Un clujean, proprietarul unui autoturism marca BMW și-a rupt mașina într-o groapă din Piața Gării, în urmă cu cinci ani.

 Primăria, obligată să plătească peste 9.000 lei unui șofer care și-a rupt mașina în gropile de pe străzi Primăria, obligată să plătească peste 9.000 lei unui șofer care și-a rupt mașina în gropile de pe străzi

Firma de asigurare a dat în judecată Primăria pentru a cere înapoi banii cheltuiți cu avariile la mașina clujeanului păgubit. În sentința Tribunalului Cluj se arată faptul că în anul 2009, proprietarul mașinii și-a rupt mașina într-o groapă din Piața Gării, din fața magazinului Oncos. “A fost avariat autoturismul CJ-99-DRJ din cauza mai multor gropi existente în suprafața carosabilă, în timp ce circula în zona Pieței Gării din Cluj-Napoca, în dreptul magazinului Oncos, costurile reparației fiind de 9.162 lei, fiind achitată de reclamantă (Omniasig Vienna Insurance Group SA) în baza poliției Casco încheiate cu proprietarul autovehiculului”, se arată în sentința Tribunalului Cluj. 

Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul intentat de compania de asigurări astfel că acum trebuie să plătească cei peste 9.000 lei pentru repararea mașinii plus 3.400 lei cheltuielile de judecată.


De-a lungul anilor, Primăria a mai pierdut și alte procese cu firmele de asigurări care au acționat autoriățile în instanță după ce proprietarii autoturismelor și-au avariat mașinile în gropile de pe străzi.

În ședința de Consiliu Local de luni s-a votat un proiect de hotărâre prin care Primăria va achita cei peste 9.000 lei firmei de asigurări Omniasig Vienna Insurance Group. Consilierii locali USL au declarat că este îngrijorător faptul că aproape la fiecare ședință de Consiliu Local sunt proiecte de hotărâre prin care Primăria trebuie să plătească daune pentru avariile la autoturisme. Primarul Emil Boc a precizat că nu sunt mai mult de 10 sentințe judecătorești în defavoarea autorităților locale și a recunoscut faptul că este vorba despre stricăciuni cauzate fie de lucrările de modernizare a străzilor fie de gropile de pe străzi. “Este vorba despre o sentință definitivă cu privire la acționarea în judecată de către Omniasig pe reparații la lucrări de infrastructură. Este vorba despre sentințe judecătorești ca urmare a diverselor avarii la mașini ca urmare a lucrărilor de reparare a străzilor sau pe străzi nemodernizate. Sunt câteva, sub zece”, a declarat Emil Boc.


În timpul ședinței, consilierul local Gabriel Oniga l-a întrebat pe primarul Emil Boc de ce aceste despăgubiri nu sunt plătite de firmele care au reparat străzile. Primarul a răspuns că “probabil aceste drumuri nu au fost reparate de nimeni”.

abonare newsletter