Actualitate

Avocată reţinută după ce a luat mită 12.000 de lei

O avocată a fost reţinută pentru trafic de influenţă, după ce a fost prinsă în flagrant când primea 12.000 de lei de la un client.

Avocata Ramona Elena Joldes, din Baroul Bucureşt,i i-ar fi cerut banii unui client pentru a interveni la judecători şi procurori care aveau în lucru cauze civile şi penale ale acestuia.

Procurorii DNA - Serviciul teritorial Timişoara au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a avocatei Ramona Elena Joldes şi vor cere marţi Curţii de Apel Timişoara arestarea preventivă a acesteia pentru 30 de zile.


Potrivit ordonanţei de reţinere, în perioada martie 2013- aprilie 2014, avocata Ramona Elena Joldes a pretins unei persoane, denunţătoare în cauză, suma totală de 16.500 de lei, din care a primit 2.000 de lei. Avocata i-ar fi promis denunţătorului că prin influenţele pe care le are asupra unor judecători şi procurori învestiţi cu judecarea sau soluţionarea cauzelor civile şi penale ale acestuia de la instanţele sau parchetele din Timiş, în schimbul sumelor de bani pe care le va remite acestora, va interveni în scopul soluţionării lor favorabile.

Avocata Ramona Elena Joldes a fost prinsă în flagrant luni 28 aprilie, după ce a primit 12.000 lei de la denunţător.


În această cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii (SRI).

Ultimele Stiri
abonare newsletter