Actualitate

Juristul PSD Cluj, cercetat PENAL pentru fals

Avocatul Vladimir Mătuşan, din Baroul Cluj, juristul şef al PSD Cluj şi vicepreşedinte al Organizaţiei de Tineret a PSD Cluj, este cercetat penal într-un dosar în care unul dintre clienţii lui îl acuză de fals.

Concret, Mătuşan a fost a fost acuzat de Nagy Ravai, un cetăţean din Baia Mare, că a falsificat contractul de asistenţă juridică încheiat, în sensul în care pe lângă onorariul de avocat mai trebuie să achite şi onorariu de succes în sumă de 23.000 de lei.

Potrivit evz.ro, Nagy Ravai le-a declarat procurorilor că, în prima fază contractul de asistenţă juridică nu era completat la rubrica "onorariul de succes" şi că modificarea a fost făcută ulterior, de avocat, şi după ce a câştigat procesul, în mod definitiv.


Ravai a fost victima unui accident de circulaţie produs de un şofer neatent iar avocatul Vladimir Mătuşan i-a apărat interesele. Judecătoria Jibou a dispus ca Ravai să primească suma de 150.000 de lei, cu titlul de daune morale şi 14.350 lei cu titlu de daune materiale. Judecătorii au mai stabilit ca tatăl lui Ravai să primească suma de 80.000 de lei, cu titlul de daune morale.

Contractul de asistent juridică, susţin surse judiciare, va fi supus unei expertize grafologice deoarece se observă că, iniţial, la rubrica "onorariul de succes" a fost trasă o linie după care s-a scris suma de 23.000 de lei. Acest lucru, este contestat în prezent de Ravai Nagy care susţine că înainte nu a existat nicio înţelegere între el şi avocatul Mătuşan, legată de onorariul de succes.


În prezent, avocatul Vladimir Mătuşan a solicitat deschiderea procedurii de executare silită împotriva fostului lui client şi a solicitat ca să îi fie blocate acestuia conturile pentru a-şi încasa onorariul de succes.

"Eu nu vreau să dau niciun fel de declaraţii la presă. Domnul Ravai a formulat o plângere şi nişte acuzaţii iar eu am dreptul să formulez cereri în probaţiune. Nu vreau să intru în clinci cu nimeni şi nici nu vreau să răspund la întrebarea dacă am convenit sau nu plata unui onorariu de succes. Justiţia trebuie să îşi facă datoria", a spus avocatul Mătuşan pentru evz.ro.


Ca urmare a plângerii întocmite de Ravai, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a deschis un dosar penal pe numele avocatului Vladimir Mătuşan, privind comiterea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter