Actualitate

TE DOARE MINTEA! Şeful DSV Cluj aştepta să fie INFORMAT de traficanţi că vând carne stricată

Prefectul judeţului Cluj Gheorghe Vuşcan a declarat că va cere demiterea directorului Direcţiei Sanitară-Veterină Cluj pentru management defectuos.

La Consiliul Prefectural, o şedinţă la care participă toţi şefii de instituţii publice, prefectul Gheorghe Vuşcan a pus în discuţie necesitatea ca şeful DSV Cluj, doctorul Nicolae Pivariu să fie destituit ca urmare a scandalului cărnii stricate care a fost pusă în vânzare de societatea Michelangelor din Cluj Napoca, scrie evz.ro.

Patronii societăţii, Sorin Seleşiu şi Bogdan Curticiu au fost arestaţi preventiv.


Potrivit lui Vuşcan, Prefectura Cluj a demarat din februarie mai multe demersuri prin care s-a urmărit îmbunătăţirea managementului de la Direcţia Sanitară-Veterinară Cluj.

"Am făcut şi în februarie o adresă prin care le solicitam un raport de activitate şi totuşi am constatat, după răspunsul pe care l-am primit că există deficienţe mari de management. Colac peste pupăză lucrul s-a şi confirmat prin acea descindere a DIICOT într-o zonă în care nu ar fi trebuit să fie asemenea probleme sau, dacă ar fi fost, trebuia să le descopere Direcţia Sanitară Veterinară. S-au obişnuit şi există o anumită rutină şi trebuie o schimbare a managementului la nivelul Direcţiei Sanitară Veterinară", a spus prefectul de Cluj, în plină şedinţă.


Pivariu, un director care aşteaptă să fie informat

Prezent la discuţii, şeful DSV Cluj, Nicolae Pivariu a avut o poziţie publică care demonstrează că este depăşit de amploarea scandalului care a pus în pericol vieţile românilor, care au fost obligaţi să cumpere fără să ştie, carne stricată, provenind de la firma Michelangelo.

Pivariu a declarat că patronii de la Michelangelo ar fi trebuit să anunţe la DSV că vând carne stricată. În plin scandal, şeful Direcţiei de Inspecţie din cadrul DSV Cluj, Mircea Olimpiu Lucaciu a fost arestat preventiv, fiind acuzat de lucruri foarte grave şi anume de anunţarea acţionarilor de la Michelangelo de eventuale controale inopinate care urmau să fie efectuate.


"Îmi exprim o părere de rău pentru scandalul produs cu depozitul SC Michelangelo, privind comercializarea produselor. Au fost nişte neconformităţi acolo care au apărut. Vreau să asigur populaţia că pe piaţă nu a ieşit produs neconform. La nivel de depozit a intrat toată marfa controlată sanitar-veterinar, etichetată şi cu documente însoţitoare. Cei de la DIICOT au reclamat şi o evaziune fiscală. Eu am mai spus că operatorului economic îi revine întreaga responsabilitate privind punerea pe piaţă a produselor şi are obligaţia să ne anunţe pe noi despre toate neconformităţile. În unele aspecte nu ne-a informat. Toată marfa care nu a putut prezenta trasabilitate şi avea deficienţe în etichetare a fost confiscată şi depozitul a fost închis”, a spus Pivariu, care a uitat să spună că inspectorii au confiscat carnea stricată din depozitul de la Michelangelo abia după declanşarea scandalului cărnii stricate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter