Actualitate

Simona Gaci, secretarul judeţului Cluj, omul de afaceri Ioan Bene şi consilierul judeţean Ioan Petran, audiaţi la DNA

Secretarul judeţului Cluj, Simona Gaci, s-a prezentat, miercuri după-amiază, la sediul DNA Cluj, surse judiciare spunând că Gaci va fi audiată în dosarul vizând suspiciuni de corupţie la instituţie, alături de omul de afaceri Ioan Bene, la audieri urmând să ajungă şi consilierul judeţean Ioan Petran.

Secretarul judeţului Cluj, Simona Gaci, a ajuns, în jurul orei 17.30, la sediul DNA Cluj, ea venind singură şi intrând în clădire fără a face declaraţii.

Surse judiciare au declarat că Simona Gaci va fi audiată în dosarul în care este audiat şi şeful Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu.


Potrivit surselor citate, la audieri a fost adus şi omul de afaceri clujean Ioan Bene, urmând să ajungă şi consilierul judeţean Ioan Petran, preşedintele PNL Cluj-Napoca, după ce anchetatorii DNA au făcut percheziţii la locuinţa acestuia şi la Facultatea de Construcţii a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, unde acesta predă.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, miercuri, într-un comunicat de presă, că procurorii Serviciul Teritorial Cluj fac cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, în perioada 2013-2014, de către persoane cu funcţie de conducere de la nivelul autorităţilor locale.


Potrivit DNA, în această cauză au fost făcute, miercuri, percheziţii la 11 adrese din Cluj-Napoca, la domiciliile unor persoane, la sediile unor societăţi comerciale şi la instituţii publice, între care sediul Consiliului Judeţean Cluj, Aeroportul Cluj, Facultatea de Construcţii, locuinţa şefului CJ Cluj, Horea Uioreanu, a şefei Direcţiei de Dezvoltare şi Investiţii de la Consiliul Judeţean Cluj, Mariana Raţiu, şi a consilierului judeţean Ioan Petran, preşedinte al PNL Cluj-Napoca şi conferenţiar la Facultatea de Construcţii a Universităţii Tehnice din Cluj.

În dosarul în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie (dare şi luare de mită), care ar fi fost comise în perioada 2013-2014, de către persoane din conducerea Consiliului Judeţean Cluj, sunt vizaţi Horea Uioreanu, fosta sa soţie Elena Uioreanu, deputat, şefa Direcţiei de Dezvoltare şi Investiţii de la Consiliul Judeţean Cluj, Mariana Raţiu, omul de afaceri Ioan Bene, proprietarul Napoca Construcţii SA, firma care care a construit noua pistă a Aeroportului din Cluj, şi consilierul judeţean Ioan Petran.


După percheziţiile de la locuinţa sa din Cluj-Napoca, Horea Uioreanu a fost dus la sediul Consiliului Judeţean, el declarând că pune la dispoziţia anchetatorilor documente, fără a face alte precizări.

Miercuri dimineaţă, birourile preşedintelui CJ Cluj şi ale altor directori din Consiliul Judeţean Cluj au fost sigilate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter