Actualitate

60 de metri cubi de lemne, confiscate de polițiștii clujeni

Poliţiştii clujeni au confiscat miercuri, 3 septembrie, în urma unor acţiuni de combatere a infracțiunilor silvice, circa 60 de metri cubi de lemne în valoare de peste 20.000 de lei.

Controalele silvice au fost făcute de poliţişti de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Cluj. A fost vizat transportul, depozitarea şi comercializarea lemnelor atât de către persoane fizice, cât şi de persoane juridice.

„În cadrul acţiunii, poliţiştii clujeni au depistat peste 45 de metri cubi de cherestea răşinoase deţinuţi şi comercializaţi fără îndeplinirea formalităţilor legale la punctul de lucru din Cluj-Napoca al unui agent economic. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că materialul lemnos era deţinut fără documente de provenienţă, iar avizele existente nu erau înregistrate conform prevederilor legale în vigoare. Agentului economic controlat i s-a aplicat o sancţiune contravenţională de 19.500 lei, iar cei aproximativ 45 de metri cubi de cherestea, în valoare de circa 17.000 lei, au fost confiscaţi”, transmite IPJ Cluj.


Totodată, în urma controalelor efectuate la alte societăţi comerciale, poliţiştii au mai confiscat circa 15 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 3.000 lei.

Poliţiştii continuă controalele pentru prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite desfăşurate cu material lemnos, activităţi ce pot constitui premise ale unor fapte mai grave care pot afecta climatul comercial clujean, precum şi mediul înconjurător.

abonare newsletter